Ze šuplíku: KRABATHOR – „Lies“

Vydáno: 09.03.2015 00:00 - Gerd Muller

KRABATHOR jako mušketýři ještě po dvaceti letech vyjíždějí na turné právě v té sestavě, která nahřímala v roce 1995 třetí album „Lies“. A bylo to album přelomové.

Jednak se distribuce ujal německý label Morbid Records, což zaslouženě pootevřelo v životní formě hrající kapele dvířka na západní scénu. A hlavně – to album bylo ve svém žánru a v době svého vzniku naprosto úžasné. A zůstalo jím dodnes.

 

6178

 

 

Co si na nás Bruno, Christopher a Pegas nachystali?

 

„The Truth About Lies“ – zlověstný vichřicový otevírák, který mi i dnes nadzvedává záclony u reprobeden.

„Unnecesarity“ – moje nejmilejší. Cirkulárkové tempo, hrdelní odpovídačky z levého a pravého kanálu. A v čase 0-57 se to sekne, zahustí a zariffuje, aby vše dokonal výron očistného kratičkého kytarového sóla. Deset vteřin živé vody. Co že je to ten death metal? Tož toto je ten death metal.

 


 

„Short Report On The Ritual Carnage“ – skvěle natlučeno a nabušeno, miluju ten moment v čase 3-15, kdy se během sóla celá ta rytmická mašina zhoupne a naskočí na jinou rychlost. Za dva týdny jsem pozván na zabíjačku. Poslouchám ten song a začínám o své účasti pochybovat.

„Tears, Hope And Hate“ – fantastický kousek, ze začátku zatěžkaný, nabízející mikrosekundy úžasných rytmických zvratů, riffů a vrcholící orientálně laděným sólem a následnou rubanicí. Uff.

„Pain Of Bleeding Hearts“ – těžký vrtulníkový štych s dominantní basou. Rotory natočit. Kam proboha KRABATHOR na ta kytarová sóla chodili? Peklo.

„Rebirth Of Blasphemy“ – nejdelší kompozice alba, členitá, hutná a epická. Snad mají ve Vatikánu skvěle vycvičené hasiče. A zdravotníky. „Lord - I am your jack the ripper!“ Někdy si říkám, že pokud vyhlášená vatikánská knihovna schraňuje veškeré spisy rouhačské, tak v jaké sekci si páni knihovníci uložili „Lies“.

„Imperator“ - bratři ve zbrani Poláci by o této důrazné masivní vypalovačce utrousili něco jako „duzo zajebiscze riffy i bardzo szybkie tempo!“

„Stonedream“ – mručivý, nazlobený song. Hodně kamení a žádné snění. Definice žánru a finále grande alba.

Skutečnou tečkou je „Believe“ – nadčasová instrumentálka se skvělými melodickými linkami a změnami tempa a nálady, která jako stádo bizonů zatluče vše živé v cestě do hlíny.

 

Tleskám, smekám.

V Uherském Hradišti 21. března na slyšenou.

Což znamená, že si jako přídavek dáme bonusovou „Pacifistic Death“.

 


 

Album nahrála sestava: Bruno, Christopher, Pegas

Seznam skladeb:

 

1. The Truth About Lies

2. Unnecessarity

3. Short Report On The Ritual Carnage

4. Tears, Hope And Hate

5. Pain Of Bleeding Hearts

6. Rebith Of Blasphemy

7. Imperator (Strike Again)

8. Stonedream

9. Believe... (Instrumental)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení