Mnoho tváří tuzemské scény
czechblade logo
Fresh Blood profily kapel
Verdikt 8. díl: Big Boss (ROOT)

Verdikt 8. díl: Big Boss (ROOT)

Vydáno: 31.12.2015 12:00 v sekci Publicistika - Jirka Štraub

Big Boss se už chystá na Czech Blade Tour se svými sólovými alby a s přáteli YBCA. Minulý týden jsme vám s ním přinesli rozhovor a nyní frontman legendárních ROOT přijal pozvání do dalšího dílu Verdiktu. Samozřejmě jsem ve výběru nemohl opomenout black metal, ovšem zabrousili jsme i do jiných žánrů.


Big Boss se už pomalu chystá na Czech Blade Tour se svými sólovými alby a s přáteli YBCA. Minulý týden jsme vám s ním přinesli rozhovor a nyní frontman legendárních ROOT přijal pozvání do dalšího dílu Verdiktu. Samozřejmě jsem ve výběru nemohl opomenout black metal, ovšem zabrousili jsme i do jiných žánrů.









MAYHEM - "Watchers"
Megašílená kapela MAYHEM. Tahle deska ale už není, co to bejvalo. Chybí mi tam hlavně kytarista Blasphemer (Rune Erikson). Ostatně jej máme jako hosta na našem posledním albu. Ovšem řezník za bicíma Hellhammer je šílenec, hehehe. Skvělá muzika.

 

RAMCHAT – "V ríši vlkov"
Tuto kapelu slyším poprvé. Líbí se mi že píše koncipované příběhy, jako já. To dnes dělá málokdo. Ale přiznám se, že českou a slovenskou metalovou scénu nesleduji. Zaujalo mě to.



THE BEATLES – "A Day in the Life"
Neskutečná radost!!! BEATLES byli, jsou a vždy budou BEATLES! Co dodat? Miluji je.



MASTER’S HAMMER – Panuška
Nezajímá mě to – neposlouchám to. To je vše.



THE VINTAGE CARAVAN – Crazy Horses
Moje krevní skupina je tato skupina. Island. Kdo by to řekl, že? Ten riff je ďábelskej. Ženský musí z jejich kytaristy (Óskar Logi Ágústsson) úplně šílet, hehe. A navíc mu to hodně dobře zpívá. Mám moc rád tuhle smečku. Spokojenost.



PERGAMEN - Katechismus rouhání
Hrají stejně jako ta kapela RAMCHAT. Takže vlastně přes kopírák. Nevím, co mám říct. Na druhé straně je dobře, že takový smečky jsou.



KVELERTAK – Blodtørst
Senzace!! Miluji riffový bandy. A tyhle riffy jsou opravdu skvělý. Norové prostě umí. Do teďka jsem je neznal, ale začnu se o ně zajímat. Stojí to zato. Hodně dobrý.



Ota Petřina - Nebýt tebe
Jo jo – klasika. Blues. Jsem původně bluesový zpěvák, takže blues se mi líbí ve všech podobách. Tohle je nádhera. Ota letos v červenci 2015 zemřel. Věčná škoda je ho. Super muzika.







Popis


                                                   

                                                           BEHEMOTH - The Satanist

To je prostě OBROVSKÝ!!! Neznám lepší kapelu v tomhle stylu. Nergala máme jako hosta na našem posledním albu a já pro změnu zpívám na jejich "Ezkatonu". Jsme jako bráchové. Prostě masakr!



CORPOSANT – Payments to Life
Ty vole to je dobrý! Znám tu smečku hodně dlouho, to ještě hrála úplně jinej styl a úplně blbě, hehe. Ale tenhle screamo-metal (metalcore, chceš-li)  jim opravdu jde. A navíc úžasně. Jsem spokojený. Kluci, gratuluji. Spokojenost. Sakra, só to naši borci z Brna, ne ?
 

Nejsilnější článek výběru: BEHEMOTH

Nejslabší článek výběru: Nevím

Největší překvapení ve výběru: CORPOSANT

Osobní dojmy z výběru: Celý výběr mi seděl. Jsem spokojený.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY
WHAT’S IN THE BOX - S(t)imulation WHAT’S IN THE BOX - S(t)imulation
Vydáno: 29.04.2024 v sekci Recenze
VLASTNÍ NÁKLAD – 40:15, alternativní rock Česko... číst dále
První album doom metalových EUTHANASIA z roku 1999 vyjde v digipakové reedici První album doom metalových EUTHANASIA z roku 1999 vyjde v digipakové reedici
Vydáno: 28.04.2024 v sekci Aktuality
Skupina EUTHANASIA vznikla v květnu 1994 v Havířově a v následujících letech stihla nahrát tři kazetové demosnímky „Demo 1994“, „V chrámu bezbolestných“ (1996) a „Nazí a mrtví“ (1997“. Veškerá tato tvorba byla... číst dále
VOTCHI vydávají nový singl pod kanadským labelem VOTCHI vydávají nový singl pod kanadským labelem
Vydáno: 27.04.2024 v sekci Aktuality
Rocková kapela VOTCHI vydala singl „The River Knows“ u kanadského vydavatele. Kapela, pro kterou je typický zvuk příčné flétny, nadčasový sound a texty v angličtině, zabodovala v minulém roce ve světových rockových rádiích... číst dále
Power metaloví DONOR podepisují smlouvu s labelem Smile Music records Power metaloví DONOR podepisují smlouvu s labelem Smile Music records
Vydáno: 26.04.2024 v sekci Aktuality
Power metalisté z Valašska DONOR mají na kontě pěknou řádku úspěchů, ač se v jejich diskografii skví teprve dvě alba „Donor“ a „Devět křížů“, účast na velkých festivalech a počty fanoušků mluví samy za sebe. Několik... číst dále
ŽÁDNEJ STRES vydává album ŽÁDNEJ STRES vydává album "Cesta" a zve na křest do Třemošnice
Vydáno: 24.04.2023 v sekci Aktuality
Album, které se nejen názvem, ale i v mnoha textech, točí kolem takříkajíc denního chleba většiny interpretů a muzikantů vyšlo 21. dubna. K dispozici je pro fanoušky v digitálních distribucích jako je Spotify apod., a taky ve... číst dále