UNHOLY ONES: Naštvaná kapela s ženskou s koulema

Vydáno: 18.05.2016 10:23 - Jaroslav Špulák

Na albu „Inhale“ brněnských thrash-hadrcoristů UNHOLY ONES je to nejlepší, co tahle parta během své pětileté kariéry vymyslela a realizovala. Přestože předtím vydala dva demosnímky a pětipísňové album, novinku krášlila celé čtyři roky. „Snažili jsme se ji vyšperkovat, jenom mastering jsme dělali dva měsíce. Jsem s ní velmi spokojený,“ říká zpěvák a kytarista Pavel „Charlie“ Navrátil.

Kapela přitom prodělala ve svém soundu výraznou změnu. S rošádami v sestavě k původnímu thrash metalu přidala více hard coru. Dáno to je i tím, že Charlie, jenž zpívá od začátku roku 2015, k němu má velmi blízko a lépe se mu v jeho duchu zpívá.

„Mám rád newyorskou hardcoreovou scénu a kulturu s ní spojenou. Hráli jsme v Brně s Pro-pain a bavil jsme se s nimi o tom. Opět jsem se utvrdil, že mi to prostředí imponuje. Vzorů máme samozřejmě mnohem víc, ale Pro-pain k nim rozhodně patří,“ pokračuje Charlie.

V textech UNHOLY ONES je vztek. Je to prvek, který je spojuje, nadto to u stylu, který prezentují, není nic překvapivého. „Většina je o lidech, kteří nás štvou, a také o názorech, které se nám nelíbí,“ přibližuje Charlie.

Neznamená to ale, že UNHOLY ONES jsou politická kapela. Tomu se v textech záměrně vyhýbají. Ke zdravé agresivitě v nich jim prý stačí to, co prožívají ve svém každodenním životě, i to, co zažila kapela. „Několik textů vzniklo jen na základě problémů, které jsme v kapele měli,“ doplňuje Charlie.

Se současnou sestavou je ale spokojen. Libuje si mimo jiné i nad přítomností baskytaristky Ivety Pavlišové a dokonce o ní tvrdí, že má „z celé kapely největší koule“. Kromě ní a Charlieho v sestavě jsou i kytarista Jiří Hajn a bubeník Milan Hamrla. Album „Inhale“ lze koupit i v Bontonlandu a Metalgate.

Unholy Ones - Headache


 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení