RockOpera Praha vyjede v létě na festivaly

Vydáno: 19.05.2016 16:15 - Jirka Štraub

26. května se v RockOpeře Praha odehraje další repríza představení Faust, na níž bude pokřtěno i dvojalbum. Jméno kmotra bude překvapením. Fausta divadlo odehraje i 23. července na svém festivalu RockOpera Praha River Fest 4 v Českém Šternberku.
Zároveň se bude jednat o přípravu na zářijové turné po Bosně a Hercegovině. Na šternberské akci vystoupí také MATAHARI, SELF-DEFENCE, BIG DOG, KONFRONT, VĚTRY Z JIHU a další. Vstupenky jsou již v prodeji.
Nebude se jednat o jediný festival, na němž bude soubor možno vidět. 16. července totiž na Slavnostech svijanského piva předvede koncertní průřez všemi svými operami. Ještě předtím ale 9. června proběhne na domovské scéně repríza Anny Kareniny, kde se v titulní roli opět představí libretistka a zpěvačka Pavla Forest.

Jestliže chcete obsadit nejlepší místa, už nyní můžete v předprodeji nakupovat lístky na další sezónu, a to buď na www.rockopera.cz nebo v pokladně RockOpery Praha. Podzim bude ve znamení obnovené premiéry původně etnicko-symfonického díla Bardo Thödol zpracovaného na základě Tibetské knihy mrtvých, tentokrát ovšem v rockovější podobě, a v neposlední řadě zcela nové opery, jejíž předlohou je slavný román Franze Kafky Proces.  V prosinci pak RockOpera Praha završí oslavy deseti let reprízou svého úplně prvního představení Antigona. Účast na ní přislíbila i operní pěvkyně Eva Urbanová.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení