Viktor Dyk osedlá s RockOperou Praha vlak z pekla

Vydáno: 04.07.2016 10:27 - Jirka Štraub

RockOpera Praha se už pilně chystá na sezónu letních festivalů. 16. července se představí s koncertním průřezem celou svojí tvorbou na Slavnostech svijanského piva. Ovšem vrcholem letošních prázdnin pro ni bude její vlastní festival RockOpera Praha River Fest 4 v Českém Šternberku.
Tam uvede speciální verzi opery Faust přizpůsobenou tamějšímu prostředí. Nebude chybět Viktor Dyk na vysokozdvižné plošině, který pravděpodobně s bičem obsadí vlak z pekla plný čertů a akrobacie na těžké technice.
Divadlo navíc obohatí svůj merchandising o nová trika s výjevem hořících Hradčan. Ty budou pro členy fanklubu k mání za zvýhodněnou cenu. Soubor s sebou nové oblečení bere i na zářijové turné po Bosně a Hercegovině, které nebude jedinou netradiční událostí měsíce.
RockOpera Praha totiž slavnostně zahájí sezónu v nově otevřeném DK Kroměříž s představením Anna Karenina. Na podzim ji pak čeká premiéra nové opery Proces zpracované na základě románu Franze Kafky a obnovená premiéra představení Bardo Thödol inspirovaného Tibetskou knihou mrtvých. Přípravy na něj jsou nyní v plném proudu. Ujasňuje se obsazení a prací na něm jsou momentálně zaměstnáni především skladatel a klávesista Milan Steigerwald, zpěvačka a libretistka Pavla Forest, režisér Roman Štolpa a choreografka Irina Andreeva.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení