CATASTROFY - Divoký tanec zbojníků

Vydáno: 10.07.2015 00:00 - Honza Sedlák

 

Bratislavská thrash metalová kapela CATASTROFY vydala letos zajímavé album „Zbojnícky tanec“. Thrash metal se tu lehce otírá o folkové motivy, texty jsou inspirované zbojnickou tématikou. Kupodivu, vše sedí dokonale jako přilepené. Teď k němu vydala klip ke skladbě "Bastardi spoločnosti"

CATASTROFY vznikli v roce 2005, tehdy ještě pod názvem BASTARDS. Čtyřčlenná sestava změnila název ještě během prvních měsíců existence, přičemž hrála převzaté skladby. Po nějaké době odchází první kytarista Marek a dál se pokračuje asi dva a půl roku ve třech. V roce 2009 pak přichází nový kytarista Roman, ve kterém našla kapela doslova poklad. Zpěvákovi a basákovi v jedné osobě Borisovi však začne bolest krční páteře a všichni ví, že je zle. Bolest postupuje a Boris si tak vyzkouší zahrát jeden z koncertů bez baskytary. Show je skvělá a i proto se CATASTROFY rozrůstají o baskytaristu Lukáše.

V roce 2010 vzniká první EP „Deep Rotten Nation“, o rok později se začíná schylovat k debutovému albu, kterému předchází singl „There´s No God I Believe In“. Ale muzikant míní a okolnosti se mění. Kapela prochází personální krizí a nahrávání alba tak odpadá.

CATASTROFY zcela mění strategii, odstupují od angličtiny a EP „Tento stát sa musí zničiť“ obsahuje již slovenské texty.

Pár dní, pár koncertů a jsme v roce 2014. Kapela nastupuje do studia Shaark, odkud vytancuje se „Zbojníckym tancom“, který vychází v únoru 2015 pod hlavičkou Support Underground. I díky tomuto albu se pak daří vystupovat před takovými legendami žánru, jakými jsou HIRAX, či samotní TESTAMENT. 

                



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení