ONDŘEJ BRZOBOHATÝ složil hudbu pro film Krycí jméno Holec

Vydáno: 24.08.2016 14:36 - Jan Herold

Nový český film Krycí jméno Holec, bude mít v  kinech premiéru již 22. září. Napínavý snímek na motivy povídky režiséra Jana Němce Italská  spojka se odehrává  mezi Prahou a Vídní v dramatickém roce 1968. Moderní špionážní drama se opírá o skutečné události a reálné osoby.
Film nabízí příběh netradičního milostného trojúhelníku, hlavní hrdinové, do jejichž osudů zasáhnout události 21. srpna, jsou ve vypjatých společenských okamžicích nuceni volit mezi láskou a svobodou. V hlavních rolích – Kryštof Hádek, Vica Kerekes a Johannes Zeiler.
Pro film Krycí jméno Holec  je – s ohledem na rok, v němž se příběh odehrává – velmi důležitá dobová věrnost. Ta se odráží nejen v přesné rekonstrukci dramatických srpnových událostí, jako byly boje u budovy Československého rozhlasu na Vinohradské třídě, ale také ve výtvarné a hudební složce.
Autorem hudby k filmu je Ondřej Brzobohatý, který ve filmu také hraje populárního zpěváka Oskara.  Pro tuto roli složil a nazpíval několik dobových hitů ve stylu šedesátých let. Jaké je to skládat hity vlastně proti proudu času?
„Byla to krásná výzva,“ říká Brzobohatý. „Na semaforských písních jsem jako kluk vyrůstal, jelikož rodiče byli velkými fanoušky této doby, co se hudebního vkusu týče. Navzdory politickým omezením to bylo skutečně velmi plodné období populární hudby a československá tvorba byla, na rozdíl od následujících dvaceti let, tehdy na vrcholu. Zkusil jsem se duševně přenést v čase a alespoň se přiblížit autorům jakými byli takoví mistři jako Šlitr, Hála nebo Jiří Malásek.“


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení