KAREL GOTT vystoupí na Bratislavské lyře a uvedl muzikál Čas růží

Vydáno: 26.09.2016 10:52 - Jaroslav Špulák

Organizátoři koncertu k 50. výročí Bratislavské lyry od začátku doufali, že se akce bude moci zúčastnit i její historicky první vítěz a největší hvězda československé hudební scény KAREL GOTT. Podařilo se. Poté, co ohlásil návrat na pódia, potvrdil i vystoupení 18. října v Bratislavě.
GOTT se po těžké nemoci dostává do formy. Svědčí o tom dvě zveřejněny novinky i fakt, že už v den ohlášení svého návratu na koncertní pódia překvapil návštěvníky speciálního narozeninového koncertu Hany Zagorové, které k jubileu zazpíval dvě písničky. Pár svých hitů přijede zazpívat i 18. října publiku v rámci vzpomínky na někdejší slávu písničkové soutěže Bratislavská lyra.
„Karel Gott zvítězil v úplně prvním ročníku Bratislavské lyry v roce 1966. Zazpíval tehdy píseň Vieroslava Matušíka a Elišky Jelínkové Mám rozprávkový dům, podle níž jsme vzpomínkovou akci na Bratislavskou lyru pojmenovali. Jsme opravdu rádi, že tento vynikající zpěvák potvrdil účast a chystá se vystoupit se dvěma písněmi. Je to pro nás velká čest,“ říká jeden organizátorů Josef Šuhajda.
KAREL GOTT minulý týden představil muzikál Čas růží, který bude mít premiéru 9. a 10. března 2017 v Hudebním divadle Karlín. Scénář k němu napsal Sagvan Tofi, režisérem bude Petr Novotný a v díle bude použito asi pětadvacet písniček z repertoáru GOTTA.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení