METALCRAFT: Naprostá metalová klasika

Vydáno: 29.09.2016 11:15 - Jaroslav Špulák

Hrají čistý, jasný, průzračný metal. Sázejí na přímočaré melodické skladby a kvalitní interpretaci. Na světě jsou od podzimu roku 2014, v aktuální sestavě od jara 2015 a jmenují se METALCRAFT.
„METALCRAFT nevznikl úplně náhodou. Plánovitě jsme se sešli v jednom pražském rockbaru, dohodli se na první zkoušce a z přinesených návrhů vybrali jméno kapely. To, že nechceme stylově experimentovat, bylo v podstatě jasné už tam. Chyběl pouze zpěvák. Oslovili jsme Hanze, kterého jsem znal z předchozího působení v kapele ABAX. V první fázi jsme se sehrávali na coververzích notoricky známých metalových pecek a k nim jsme postupně přidávali vlastní,“vysvětluje bubeník Martin Linhart.
Na konci loňského roky vydali třípísňové minialbum „FeelTheFire“, z jehož poslechu je patrné, že tahle kapela je v tom nejlepším smyslu slova konzervativní.
„Ano, všichni jsme v podstatě staromilci a málokdy nás zaujme něco aktuálního nebo stylově nového. Obracíme se k tomu, z čeho jsme vzešli, a alespoň pro mě byly osmdesátky základ. Chceme hrát klasický heavy metal, jednoduché nekomplikované riffy, zapamatovatelné melodie a hodně sborů,“ vysvětluje Linhart.
METALCRAFT mají za sebou jedenáct koncertů, nicméně pracují na tom, aby jich bylo více a aby vešli do povědomí. V repertoáru mají dvanáct vlastních věcí, další jsou ve fázi zrodu.„Do konce roku bychom chtěli stihnout videoklip k nové pomalé skladbě. Je to úplná novinka, nikdo ji ještě neslyšel. Jsme moc zvědavi, jak bude přijata,“prozrazuje Linhart.
METALCRAFT hrají ve složení Jan „Hanz“ Fuhrmann - sólový zpěv, Tomáš Pavelka - kytara a zpěv, Martin Linhart Junior - baskytara a zpěv a Martin Linhart - bicí.

MetalCraft - Get Up Noise



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení