RockOperu Praha čeká ve středu obnovená premiéra velkolepého Bardo Thödol

Vydáno: 04.10.2016 10:18 - Jirka Štraub

RockOpera Praha ve středu 5. října uvede obnovenou premiéru původně etnicko-symfonického díla Bardo Thödol. Skladatel a klávesista Milan Steigerwald a libretistka Pavla Forest operu převedli do rockovější podoby v souladu s naturelem návštěvníků divadla navyklým na tvrdší hudbu. V hlavních rolích se představí Jan Toužimský (ARAKAIN), Viktor Dyk, Pavla Forest nebo akrobat Matěj Kohout.
Děj pojednává o horolezci, který zemře při výstupu na velehoru. Vidíme, co prožívá po smrti, aby se znovu zrodil jako kovaný rocker. Představení je inspirováno Tibetskou knihou mrtvých a filosofickou prací Carla Gustava Junga Duše moderního člověka.
Je tedy střetem východního a evropského myšlení. RockOpera Praha spolupracuje na Bardo Thödol s divadlem Kvelb, zabývajícím se prací s obřími loutkami, které budou ztvárňovat zjevení, jež hlavní hrdina vidí v posmrtném stádiu. Z hydraulického jeviště vystoupí například devítimetrová loutka Pána smrti, pohazujícího si obříma rukama s akrobatkou. Jedno z nejdůležitějších letošních představení RockOpery Praha začíná v 19:00. 

RockOpera - Bardo Thödol



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení