MENHIR: Po koncertě s fanoušky pokračujeme

Vydáno: 23.12.2016 14:28 - Jaroslav Špulák

Českobudějovičtí MENHIR dělají každý krok s rozmyslem. Poslední album „Proměna“ měli loni, od té doby chystají nové skladby, které ale vydají, až s nimi budou stoprocentně spokojeni. Pro fanoušky nicméně nyní připravili nový videoklip. Na otázky odpověděl zpěvák a baskytarista R. Ch.

Na začátek prosince jste v minulém rozhovoru pro Spark slíbili nový klip. K jaké je skladbě a jak vznikal?
Klip jsme natočili k songu „Harlejů král“ z posledního alba „Proměna“. Jelikož se jedná o skladbu zaměřenou na motorkáře, oslovili jsme ke spolupráci jednoho z nejlepších stavitelů těchto krásných strojů Romana Wildstylea Buše z Prachatic. K natáčení nám poskytl své dvoukolové miláčky.
O natočení nového klipu „Harlejů král“ se perfektně postaral profesionální filmový štáb společnosti NuArt z Českých Budějovic v čele s režisérem Danielem Habrdou, který měl těžký úkol během několika hodin změnit dlouho připravovaný scénář. Natáčení v exteriéru totiž nebylo možné z důvodu špatného počasí. Klip bude hotov již během několika týdnů.

Které kapely vás nejvíce inspirují a proč?
Inspiraci máme v mnoha špičkových kapelách, jako jsou například WHITESNAKE, MOTÖRHEAD, ZAKK WYLDE nebo GOTTHARD. Stylově hrajeme něco jiného, ale inspiruje nás, jak působí tyto kapely na lidi. Umí směrem k nim vyjádřit emoce. To, co nás dál u nich nejvíce inspiruje, je jejich neuvěřitelná energie.

Je ambicí MENHIRU svůj zvuk vyvíjet a pustit do něj například další vlivy?
Ambicí je určitě zvuk vyvíjet. Ale nechceme to na úkor syrovosti. Chceme jen vyvíjet zvuk v rámci tří nástrojů, na které hrajeme. Cílem není přidávání hudebních podkladů. V současné době neplánujeme využití jiných nástrojů. 

Poslední album „Proměna“ jste vydali loni v březnu. Chystáte nové?
Samozřejmě pracujeme, ale jak jsme již minule zmiňovali, materiál natočíme, až bude uzrálý. Chceme, aby další album bylo opravdu nabité energii vycházející z kytarových riffů doplněných údernou rytmikou a českými texty. 

Co na vaší hudbě nejvíce oceňují fanoušci?
Energii, syrovost, nasazení a české texty. Troufáme si říct, že vždy při našich koncertech dokážeme s fanoušky hned po prvních tónech jet na společné vlně, na které většinou pokračujeme po koncertě u dobrého nápoje. 

Jaké jsou nejbližší plány MENHIRU?
Poslední roky se snažíme dostat mezi rockovou špičku na našem trhu. Není to jednoduchá cesta, ale věříme, že stále více fanoušků ocení naší energii, syrovost a nekomerční zaměřenost. Víme, je před námi ještě hodně práce. Věříme, že nám naši fanoušci pomohou svou podporou dosáhnout našeho cíle co nejdříve.

Vznik: 2003
Místo: České Budějovice
Styl: heavy hard rock
Zajímavost: Cíleně míří mezi rockovou špičku

Diskografie
2010 Rány osudu
2012 Časové vlny
2015 Proměna

Sestava
R. Ch. – zpěv, baskytara
Pavel Michálek – kytara
Dušan Kiss - bicí

Menhir - Výčitky


 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení