RockOpera Praha se ve čtvrtek vydá na cestu mezi životy

Vydáno: 02.02.2017 08:34 - Jirka Štraub

Už tento čtvrtek se RockOpera Praha rozduní tóny první reprízy nové verze představení Bardo Thödol. Původně etnicko-symfonické dílo se minulý rok dočkalo od svých autorů přepracování do rockově-symfonické podoby a přibližuje divákům představu posmrtného života podle Tibetské knihy mrtvých. Aby libretistka Pavla Forest a skladatel Milan Steigerwald dostali do rockové opery i evropskou filosofii, je jejich Bardo Thödol zároveň inspirované textem Carla Gustava Junga Duše moderního člověka.
Symfonicko-rocková opera ale nebude jediným bodem čtvrtečního programu. Brány divadla se otevřou už v 17:30 hodin. Zpěvačka Hana Kubelková se svojí skupinou TETA vzdají koncertem hold nedávno zesnulému kolegovi a kamarádovi RockOpery Praha Rupíkovi. Po představení budou následovat přídavky v podobě písní nejen z rockové opery Romeo & Julie. Mikrofonů se chopí Honza Toužimský, Viktor Dyk, Pavla Forest, Helena Kubelková, Daniela Langrová a Jiří Zonyga. Hlas Honzy Toužimského je také slyšet na aktuálním singlu z představení Bardo Thödol „Do polohy lva“.

Honza Toužimský - Do polohy lva
Venku je i zatím poslední díl vlogu Na prkně, který dokumentuje premiéru Procesu, rockové opery plné absurdního humoru zpracované na základě díla Franze Kafky.

Na prkně 12




DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení