Mnoho tváří tuzemské scény
czechblade logo
Fresh Blood profily kapel
ANARCHIA: Žádost lidí o přídavek je největší odměnou

ANARCHIA: Žádost lidí o přídavek je největší odměnou

Vydáno: 21.02.2017 10:23 v sekci Tuzemské Podhoubí - Jaroslav Špulák

Jen pár měsíců stačilo turnovské kapele ANARCHIA k tomu, aby napsala, nahrála a vydala své loňské debutové album „Soudný den“. Svěží kolekce dokládá, že za ní stojí talentovaná a ambiciózní kapela, jež věří své tvorbě a přesvědčivě ji prezentuje. Na otázky odpověděli zpěvák Dan Pelant a kytarista David „Dave“ Koreček.

Jak to všechno začalo?
Dave: Kapelu jsme založili společně se zpěvákem Danem a záměr byl jasný, hrát svou muziku, která nás baví, naplňuje a jejím prostřednictvím předat naši energii posluchačům. Následně k naší sestavě kytary a hlasivek přibyla i basa a bicí. Dát to všechno dohromady nebylo vůbec jednoduché, ale nakonec se to podařilo a už tentýž rok jsme vystupovali na hudebních akcích od počátku léta.

Které kapely scény vás nejvíce ovlivňují?
Dave: V první řadě mohu jistě jmenovat METALLIKU, JUDAS PRIEST, IRON MAIDEN,  AC/DC a spoustu dalších. Z české hudební scény bych vypíchl ARAKAIN, KOMUNÁL nebo DYMYTRY.
Dan: Za sebe souhlasím s výše jmenovanými, ale mimo hard and heavyformace jsem dále ovlivněn kapelami jako AMON AMARTH, ARCH ENEMY, KREATOR a další.

Obsah vašich textů je různorodý. Které skladby po této stránce jsou pro vás důležité a klíčové?
Dave: V našich textech je věnován prostor rozboru různých mezilidských vztahů, mýtických a jiných postav a historických událostí, ať už smyšlených či reálných. Myslím, že můžu mluvit za všechny členy, když řeknu, že píseň, která je pro nás srdcová nese název „Síla starých zvyků.“ Je první, která vznikla pod našimi prsty a je pro nás velmi důležitá.
Dan: Všechny písně hrajeme rádi. Ale ještě bych asi upozornil na píseň „Jednou všechno končí“, kterou vždy uzavíráme koncert, jelikož má velice zpěvný refrén a loučíme se tak s fanoušky. 

Máte za sebou již řadu koncertů. Který pro vás byl nejzajímavější či nejpovedenější?Dave: Každé vystoupení je pro nás velmi důležité, ale určitě bych vyzdvihl předskakování kapelám DYMYTRY a WALDA GANG na jejich metalovém cirkuse v Bozkově. To pro nás byla velká zkušenost. Dále se nám podařilo vystupovat po boku kapel jako KOMUNÁL, DEBILL HEADS, RED BARON, ROXOR a spousty dalších. To považujeme za velký úspěch.
Dan: Asi nejsilnějším zážitkem pro kapelu byl zmíněný koncert s DYMYTRY, na němž jsme poprvé zažili potlesk celého sálu. Opravdu paráda!

Máte pocit, že pro kapely vašeho ražení je v České republice dobré prostředí a dost šanci ke koncertní prezentaci?
Dave: K tomuto tématu se dá jistě říci hodně. Co je podle mě však důležité, je fakt, že je spousta kvalitních kapel, bohužel však strašně málo z nich dostane šanci se skutečně prosadit. Touto cestou bych rád oslovil pořadatele hudebních akcí a festivalů: Dejte nám šanci!!!

Jaký je váš plán na letošní rok?
Dan: Máme v plánu vystoupit na co nejvíce akcích, rozdávat energii svým fanouškům a snažit se vtisknout do duší fanoušků nových. Dále plánujeme natočení nového videoklipu k písni „Terminátor“ a samozřejmě budeme pilně pracovat na nových věcech do našeho repertoáru.

Máte nějaký vzkaz pro vaše fanoušky?
Dave i Dan: Když po koncertě dozní struny a slyšíme váš potlesk se žádostí o přídavek, je to pro nás největší odměnou. Děkujeme vám za tenhle pocit a za vaši dosavadní podporu. Těšíme se na další koncerty, kde se vám pokusíme předat zase kus své energie. 

Vznik: 2015
Místo: Turnov
Styl: rock metal
Zajímavost: Když jim dají pořadatelé festivalů a koncertů šanci, prý neprohloupí

Diskografie
2016 Soudný den

Sestava
Dan Pelant - zpěv
David „Dave“ Koreček-kytara
Jan Kudrnáč/Vlasta Urban - baskytara
Vojtěch Urban – bicí

AnarchiA - Síla starých zvyků




DOPORUČENÉ ČLÁNKY
JOKER’S IV - Pink World JOKER’S IV - Pink World
Vydáno: 16.04.2024 v sekci Recenze
DIGITON MUSIC – 39:25, hard rock / glam rock... číst dále
YBCA loupí ve Vile Tugendhat YBCA loupí ve Vile Tugendhat
Vydáno: 16.04.2024 v sekci Aktuality
Brněnští loupežníci YBCA vydají 1.5. svoje třetí a kompletně autorské album "Brno Robstars". Deska představí jedenáctku songů, které kapela věnovala svému městu Brnu a svým loupežnickým skutkům v tomto štatlu, takže... číst dále
EPIDEMY - Thrash metal nenechává na nikom nit suchou EPIDEMY - Thrash metal nenechává na nikom nit suchou
Vydáno: 15.04.2024 v sekci Aktuality
Byť se životopis pražské thrashové formace EPIDEMY začal psát už v roce 2005, název debutového alba „Rány osudu“ by mohl být dobrým odůvodněním toho, že s druhým dlouhohrajícím albem, nazvaným „Zrůdy v nás“, se EPIDEMY... číst dále
DESIRE FOR SORROW se vrací s novým singlem Give Me Your Eyes DESIRE FOR SORROW se vrací s novým singlem Give Me Your Eyes
Vydáno: 15.04.2024 v sekci Aktuality
Kapela DESIRE FOR SORROW se vrací s vydáním nového singlu "Give Me Your Eyes". Spolu s ním vychází i videoklip, který přináší nový pohled na tvorbu kapely.Počínaje tímto singlem se DESIRE FOR SORROW odklánějí od melodického... číst dále
Altros Rockfest představil kapely 24. ročníku Altros Rockfest představil kapely 24. ročníku
Vydáno: 14.04.2024 v sekci Aktuality
Altros Rockfest, který se svou čtyřiadvacetiletou tradicí patří k nejstarším rockfestům u nás, letos nabídne největší porci vystupujících v historii. Za dva dny se na pódiu v lovosickém lesoparku Osmička vystřídají více ne... číst dále