DANIEL LANDA napsal další knihu a pracuje na muzikálu Gryf

Vydáno: 04.03.2017 11:07 - Jan Herold

Po knížce Všeník, kterou sepsal zpěvák, hudebník, textař a skladatel DANIEL LANDA během své měsíční mise na Bali, nyní napsal Obvšeník. Ten vznikl na Novém Zélandu.
„Napsat další knížku nebylo v plánu, ale po zkušenostech z Bali jsem si raději začal zase psát takový obdeník, co kdyby náhodou. No a bum, knížka je na světě,“ prozradil Landa. „Na Novém Zélandu jsem chtěl co nejvíc tvořit. Doma v Čechách většinou nemám na hlubší tvorbu potřebný klid a koncentraci, cizí prostředí a určitá vytrženost z kontextu je proto naprosto optimální.“
„Pak se celý ten kolos kontroverzí chápe úplně v jiném světle, i když k tomu sloužil hlavně Všeník. Rozdíl mezi mediálním vířilem Landou a obyčejným umělcem-člověkem Landou je propastný a ty knížky to velmi dobře vystihují. Nepotřebuju se zalíbit všem, ale je určitě fajn, když má část mého publika možnost nahlédnout, jak to vlastně celé je. Než budou hotová složitá umělecká díla vleklá a náročná na vytvoření i realizaci, je taková knížka jediným zdrojem nějakého hlubšího vhledu,“ prozradil hudebník.
Kromě toho LANDA připustil, že se vrací k muzice a chystá další muzikál. „Začal jsem konečně pořádně pracovat na ose muzikálu Gryf, to je pokračování poněkud nešťastně nedokončeného díla Klíč Králů. To celé dílo je totiž nutné uchopit úplně znovu. Do popředí se ale díky mnoha zážitkům prodrala knížka, i když muzikál dostal taky to svoje. Nicméně neočekávaný zélandský vpád rovnou do spirituality maorských bojovníků byl něčím tak výjimečným, že o tom nešlo nenapsat,“ vysvětlil.
Již nyní v březnu chystá pro své fanoušky hned několik autorských čtení s kytarou, na nichž bude nejen číst ze Všeníku, ale možná dojde i na Obvšeník.

 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení