Mnoho tváří tuzemské scény
czechblade logo
Fresh Blood profily kapel
NASTY RATZ: Všichni bychom chtěli znít jako Kurt Cobain (+ videoklip)

NASTY RATZ: Všichni bychom chtěli znít jako Kurt Cobain (+ videoklip)

Vydáno: 21.03.2017 10:29 v sekci Rozhovory - Pavla Smoláková

Jake WidowGlammetalová kapela z Prahy NASTY RATZ právě vydala třetí videoklip, sice k písni Price Of Love. Mladý talentovaný zpěvák Jake Widow se svěřil, jak přičichl ke zpěvu, co ho přimělo zpívat glam metal nebo jaké vlastnosti by měl mít frontman.

Vzhlížíte se v hudbě sedmdesátých a osmdesátých let
, kdy vládly skupimy Mötley Cruë, Skid Row, Alice Cooper, W.A.S.P. a další. Co konkrétně tebe přivedlo ke glamrockové muzice?
Kiss. Viděl jsem poprvé VHS, na které byl dokument z jejich prvního koncertu v Praze, asi v pěti letech. Od té doby je miluju. Ve třinácti jsem věděl, že chci dělat to, co oni. K nim se přidávaly další a další kapely. Nevím, jaký jiný žánr by mě tolik naplňoval.

Prozradíš nám, jaké vlastnosti by měl mít frontman?
Určitě by se měl zlepšovat. Chápu lidi, kteří na nás byli před čtyřmi lety a teď tvrdí to a to. Ani se nechci obhajovat. Za sebe si myslím, že jsem ve dvaceti nevěděl o vystupování vůbec nic. Rozhodila mě každá kravina a bál jsem se lidem podívat do očí. Nechodil jsem na zpěv, a tak jsem druhý den po koncertě nemluvil… nešlo to. Teď je všechno jinak. Spoustu zpěváků neumí zpívat a nezpívá plným rozsahem. Jasně že bychom všichni mohli znít jako Sid Vicious nebo Kurt Cobain a nic neřešit. Myslím si, že frontman by měl zkoušet posunout své hranice. Já bych neměl šanci dát před třemi lety Made Of Steel. Měl jsem se na to vykašlat a nahrát to o oktávu níž? To není pro mě. Nejdůležitějším údělem frontmana je psát si vlastní texty. Padesát procent toho, co dáváš publiku, jde z tebe.

V září minulého roku jste oznámili změnu basáka. Poté jste vystupovali v zahraničí až do půlky února, kdy jste měli koncert v Cross Clubu v Praze a Nikki měl pražskou premiéru. Co za tím stálo?
Tommy odešel sám. Je to super kamarád a vždycky bude. Ale každý jsme měli jiné priority. My chtěli hrát a hrát a hrát a nic jiného neřešit. To pro něj nebylo.

Čím tě zaujal Nikki Allin, který zastává pozici baskytaristy teď?
Jeho look a přístup jsou ideální. Nikki byl dřív kytarista, takže basa je pro něj úplně nová. Ale dýchá pro kapelu jako my ostatní. Přesně to jsme potřebovali.

Jak už jsem zmínila, vystupujete teď spíš v zahraničí. Znamená to, že jste prorazili?Otázka je, co si pod tím představuješ. Ale za nás rozhodně ne. Znamená to, že už se nezadlužujeme kvůli kapele a hrajeme pro lidi, který přijdou na NASTY RATZ a ne na pivo.

Byli jste osloveni americkým producentem Beauem Hillem. Jaká byla tvá reakce?
Já popravdě řečeno vůbec nevěděl, kdo to je. Stevie byl nadšený. Ten člověk dělá kapely, kvůli kterým děláme muziku. Co víc si člověk může přát.

Právě vyšel váš nový klip Price of Love. Povíš nám, jak probíhalo natáčení?
Bylo divoké! Když si přečtete Playboy z loňska, dozvíte se o natáčení Made Of Steel. Tohle bylo mnohem přísnější. Od rána jsme seřizovali světla s profi osvětlovačem, oblékali modelky do latexu od Snakea, točili scénky mimo pódium. Režisér Balkins je navíc profesionál s velkým P. Natáčení se protáhlo o čtyři hodiny a já měl teplotu. Ale s chutí bych si to celé zopakoval.

Znamená to, že pracujete na nové desce?
Musíme. Máme smlouvu ještě na jedno album do konce roku 2017. Vůbec nevím, jak to stihneme.

Bude na dalším albu výběr české hudby, nebo se budete držet angličtiny?
V kapele máme Slováka, Rusa a dva Čechy… I přesto jsme se shodli, že nikdy nebudeme zpívat v češtině. Kdyby to šlo, tak v České republice mluvím na publikum anglicky. Ne proto, že bych neměl češtinu rád, je to krásný jazyka a já si ho strašně vážím, ale hlavně proto, že ta angličtina je prostě víc… atmosferická? Když slyším zpěváky řvát Jste tady?, tak si představím… no radši nic. V angličtině se dají dělat větší kouzla.

Jaké jsou vaše plány do budoucna?
Do konce roku chceme stihnout videonásledníka Price Of Love a dlouhohrající desku. Pokud se to povede, rádi bychom se podívali i do dalších zemí, kde jsme ještě nebyli, do Francie, Británie, Švédsko a podobně. Prioritní je teď pro nás psaní nového materiálu. Všechno ostatní musí teď bohužel stranou.

NASTY RATZ - Price of Love
Diskografie
2015 - First Bite

Sestava

Jake Widow - zpěv
Stevie Gun - kytara
Nikki Allin - baskytara
Rikki Wild - bicí

 






DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Melody metaloví SEBASTIEN procitají s novým singlem Quo Vadis Melody metaloví SEBASTIEN procitají s novým singlem Quo Vadis
Vydáno: 18.03.2024 v sekci Aktuality
Čas se naplnil a v pátek 22. března vychází nový singl SEBASTIEN. Moderní metalový song „Quo Vadis“ se stane předzvěstí stejnojmenného alba, které spatří světlo světa 28. června. Jedenáctipísňové album bude obsahovat... číst dále
YBCA chystá nové album YBCA chystá nové album
Vydáno: 18.03.2024 v sekci Aktuality
Brněnští loupežníci YBCA oznámili příchod svého třetího alba. Deska dostala název "Brno Rockstars" a je kompletně věnována městu Brnu a příběhům, které v nich lupiči YBCA zažili. Na desce se poprvé představí i nov... číst dále
Tak tohle tu ještě nebylo – filmová sbírka láká na zatčení ve Vatikánu! Tak tohle tu ještě nebylo – filmová sbírka láká na zatčení ve Vatikánu!
Vydáno: 17.03.2024 v sekci Aktuality
Tvůrci černé vlastenecké komedie Ďáblova sbírka nabízejí na platformě Startovač netradiční cenu své crowd funding kampaně – zatčení hlavního dárce ve Vatikánu.„Přímá akce ve své nejčistší podobě. Staňte se součást... číst dále
Rock for People odhaluje CZ/SK scénu Rock for People odhaluje CZ/SK scénu
Vydáno: 17.03.2024 v sekci Aktuality
Rock for People, který od 12. do 15. června otevírá v hradeckém Parku 360 festivalové léto, představuje československou scénu, která doplní již oznámené J.A.R., VYPSANOU FIXU nebo THE ECSTASY OF SAINT THERESA. Fanoušci se mohou... číst dále
Ceny Jantar oznámily nominace v kategorii populární hudba Ceny Jantar oznámily nominace v kategorii populární hudba
Vydáno: 16.03.2024 v sekci Aktuality
Pořadatelé Moravskoslezských uměleckých Cen Jantar, jejichž sedmý ročník proběhne 22. dubna 2024 v Domě kultury Poklad v Ostravě-Porubě, zveřejnili už většinu nominací za výrazné umělecké počiny roku 2023. Zatím... číst dále