Historky ze zákulisí: MR. LOCO byli při koncertě hlazeni diváky

Vydáno: 28.03.2017 22:49 - Jaroslav Špulák

Prazvláštní reakci diváků zažila na jednom svém koncertě pražská skupina MR. LOCO. Asi před dvěma lety hrála na filmovém festivalu Mental Power v Praze. Jde o akci zaměřenou na krátké filmy, které natáčejí mentálně postižení lidé.
„Před koncertem mi promotér řekl, abych se připravil na to, že těch asi osm set mentálně postižených diváků, kteří přišli, je velice spontánních. Vysvětlil mi, že když se jim vystoupení nebude líbit, tak nám to dají naprosto jasně a nekompromisně najevo. A pokud se jim líbit bude, prý se nemáme lekat, protože za námi polezou na pódium,“ vypráví zpěvák Filip Flusser.
Na pódium šli on a jeho spoluhráči poněkud vystrašení. „Zahájili jsme koncert a skutečně během druhé třetí písničky začali diváci přicházet za námi. Za chvíli jsem si uvědomil, že je pódium úplně plné, a také to, že se lidem naše vystoupení nejspíš líbí. Začali na nás totiž sahat a poplácávali nás. Hrál jsem, zpíval a byl jsem nesvůj z toho, že vedle mě klečel kluk, hladil mě a říkal: ’Filipe, to je hezký!’ Byť jsme na to byli upozorněni, rozhodně jsem nečekal, že mě tři čtvrtě koncertu bude někdo z diváků hladit po zádech.“
Přitom nedošlo k žádné technické újmě. „Nic se nerozbilo, koncert jsme dohráli. Ale bylo to hodně zvláštní,“ uzavírá Flusser.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení