ASTAROTH: Po pěti letech směřují k albu

Vydáno: 27.07.2017 13:58 - Jaroslav Špulák

ASTAROTH z Krnova prošli v loňském roce personální krizí a vypadalo to, že po čtyřech letech na scéně jejich pouť skončí. Dopadlo to ale jinak a oni se chystají oslavit pět let existence prvním regulérním albem.
„Přišli jsme o oba kytaristy a vypadalo to, že se rozpadneme. V době, když už se ze zkušebny odstěhovali i basák a zpěvák, se však objevili dva mladí kluci, Dan a Tom, kteří to s námi začali dávat zase dohromady. Od té doby to funguje, dokonce směřujeme k prvnímu albu,“ vysvětlil bubeník Mordus, jenž je v sestavě ASTAROTH od začátku.
Novic Dan v kapele zůstal a je plodný i jako autor. Kapela se i kvůli jeho cítění aktuálně odklání od death-blacku a směřuje k melodičtějšímu metalu. „Snažíme se teď hrát více melodicky a řezavěji,“ doplnil Mordus.
Už druhý měsíc ASTAROTH pracují na svém cédéčku. Dosud vydané skladby byly spíše demosnímky, které měly propagační charakter. Nyní si dají záležet i na reprezentativním zvuku.
„Chtěli bychom, aby album vyšlo na konci letošního roku. Pracujeme na něm velmi intenzivně, dokonce jsme se rozhodli nekoncertovat, abychom na to měli čas a klid,“ uzavřel Mordus.
Spolu s ním s ASTAROTH jsou zpěvák Petr, kytarista Dan a baskytarista Míra.

 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení