Kapela PLATONIC vydala první singl a klip Tráva. Je o unáhleném opouštění

Vydáno: 11.09.2017 10:14 - Jaroslav Špulák

PLATONIC je kapela ze severní Moravy, která nedávno uspěla v televizní soutěži hudební stanice Óčko. To ale ještě pod názvem M2E, kdy více tíhla k punkovějším skladbám. Nyní přichází - už pod novým jménem - se svým prvním singlem Tráva, jenž doprovází videoklip. Tuto skladbu hrála i pod hlavičkou předešlé kapely.
„Singl Tráva vznikl zhruba před dvěma lety, ale dlouho zůstal ukrytý za zdmi naší zkušebny. Je o tom, že se lidé opouštějí kvůli chvilkovému pocitu, že je někde čeká něco, nebo někdo lepší. Uvěří tomu natolik, že pak slepě pálí mosty, přes které se později chtějí vracet tam, kde si dřív mysleli, že už není o co stát.,“ vysvětlil člen kapely a autor písně David Piňos.
Za vznikem videoklipu stojí Radim Věžník a hlavní ženskou roli ztvárnila mladá herečka ze seriálu Bohéma – Lucie Vopatová. Věžník říká: „Hned jsem věděl, že by takové skladbě seděl silnější dějový klip. Už nevím, jestli nápad na příběh youtuberského páru přišel dřív, nebo později, než jsem o zpěvákovi Davidovi zjistil, že se něčemu podobnému několik let před tím věnoval, ale role mu sedla jak vyšitá a natáčení proběhlo, jako kdyby David i herečka Lucie Vopatová hráli sami sebe.“

Platonic - Tráva



 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení