Skupina INSTINCT debutuje albem Na inzerát a vzdává hold legendě

Vydáno: 11.09.2017 15:32 - Jan Herold

Skupina INSTINCT se zviditelnila v loňském roce díky hostování na turné skupiny Elán. Hraje vlastní tvorbu, jen pro album, které vyšlo v pátek, si vypůjčila hit Vaša Patejdla Zlodej slnečníc. Ten patří právě do repertoáru Elánu. Nyní vydává debut Na inzerát.
Slovensko-česká skupina, jejíž členové žijí v Praze, zpívá slovensky. Muzikanti se poznali po vydání inzerátu, což je inspirovalo k názvu debutového alba. Její skladby Na život a na smrť a Medzitým patřily delší dobu k nejhranějším domácím ve slovenských rádiích. Nechybí samozřejmě ani na debutovém albu Na inzerát, na kterém jim a dalším osmi původním písním dělá společnost coververze Zlodeje slnečníc.
„Každá píseň na albu má jedinečný příběh od okamžiku, kdy vzniknul první tón až po finální podobu nahrávky nebo videoklip,“ vysvětluje kytarista Miro Maršík a naráží tak i na komplikace, které natáčení alba provázely. Patřila mezi ně i komplet vykradená zkušebna ze začátku letošního roku.
INSTINCT hraje ve složení Lukáš Ciho (zpěv), Miro Maršík (kytara), Ondřej Simon (bicí) a Martin Havelka (baskytara). Pro všechny členy je vydání debutového alba splněný sen. „Naše album je symbolem toho, že nic není nemožné. Je to začátek dlouhé cesty a poslání, které máme,“ říká Lukáš Ciho a Ondřej Simon dodává: „I kdyby toto mělo být naše první a poslední album, těch šest let práce stálo za to. Jsem si ale téměř jistý, že tímto albem zdaleka nekončíme.“

Instinct - Dozadu




DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení