WALK CHOC ICE oslavili pětadvacetiny a rozloučili se na dobu neurčitou

Vydáno: 14.11.2017 03:33 - Jaroslav Špulák

Skupina WALK CHOC ICE vystoupila v pondělí 13. listopadu večer v pražském Paláci Akropolis, kde svým letošním čtvrtým koncertem oslavila pětadvacet let od roku vzniku. Na scéně působila od dvaadevadesátého deset let. Po třech vydaných albech se v roce 2002 rozešla, aby se opět spojila roku 2014.
V letošním roce vystupovala v šestičlenném složení, tedy zpěvák Honza Křížek, kytaristé Luboš Moravec, Vladimír Zotov a Pavel Plašil, baskytarista Honza Vanický a bubeník Martin Křížek.
Již před pondělním koncertem formace oznámila, že její další činnost bude na dobu neurčitou pozastavena. „Pokud se zase někdy vrátíme, pak u nějaké speciální příležitosti, jako to bylo letos kvůli našim pětadvacetinám,“ řekl Honza Křížek.
Během vystoupení pak zaznělo pětadvacet písniček. Byly mezi nimi dravé crossoverové pecky z počátku devadesátých let i skladby z následujících dvou alb, které už v sobě nesly poněkud uhlazenější výraz. Došlo ale i na úplnou novinku, písničku Superstar. Tu kapela složila u příležitosti letošních koncertů.
Ten úvodní proběhl 18. března v KD Solnice, kde ve svých začátcích odehrála první koncerty a vznikl tam i debut Keep Smiling. Druhý se odbyl 8. června na festivalu JamRock v Žamberku, třetí 7. října na plzeňském Pilsner Festu a poslední v pražském Paláci Akropolis.
Tam formace svou energií připomněla, co bylo její silou, stejně tak odkryla skvělou profesní jistotu všech svých členů.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení