ROXOR: Třicítka na krku

Vydáno: 21.12.2017 08:08 - Jaroslav Špulák

Třicátého ledna 2018 vydá nymburská kapela ROXOR best of album s názvem „…než skončí show“ i jeho dvojvinylovou verzi. Připomene, že slaví třicet let existence, čímž bezpochyby vstoupí mezi české legendy.
„Teď se těšíme na poslední vystoupení letošního roku. V lednu přijde pauza a my se během ní budeme chystat na výroční koncerty. Na dvou, v Úmyslovicích a Kolíně, by se měli objevit někteří bývalí členové. V Kolíně album pokřtíme,“ prozradil zpěvák Ondřej Marek.
Vybrat písničky pro ně se prý nakonec ukázalo být složitější, než to předtím vypadalo. Původně jich mělo být deset, ale ve finále jich bude na vinylech osmnáct a na cédéčku devatenáct.
„V roce 1991 odešel původní zpěvák a po pauze jsem v roce 1996 nastoupil já. Hráli jsme asi rok, ale v sedmadevadesátém měl kytarista Dan úraz ruky a nemohl hrát. Dohromady jsme se dali až za deset let. Původně jsme si mysleli, že odehrajeme tak dva tři koncerty, ale nakonec jsme vydrželi dodnes. Máme čtyři cédéčka a těšíme se, že nezůstane jen u tohoto počtu,“ sumarizoval kariéru ROXORU Marek.
Hudebně se kapela v běhu let zásadně neměnila. Cejch osmdesátek a tradičního hard rocku a metalu je v jejím zvuku pořád charakteristický. Kromě Ondřeje Marka v sestavě jsou kytaristé Dan Reissaus a Michal Žáža, baskytarista Roman Matěj Veselý a bubeník Jula Botoš.

 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení