PIPES AND PINTS představují singl Rebel In My Veins. Propojuje muziku s výtvarným uměním

Vydáno: 13.01.2018 10:28 - Jan Herold

Pražská kapela PIPES AND PINTS zveřejnila druhý singl v nové sestavě, skladbu Rebel In My Veins. Propojila se v něm s pop-artovým umělcem Josefem Ratajem - Rataj Art. Vzkazují takto, že každému umělci koluje v žilách rebelská krev s nespoutanou touhou něco tvořit a překonávat hranice.
Josef Rataj je pop-artový malíř a umělec, který se ke spolupráci s Pipes and Pints nedostal náhodou. Po návratu z Ameriky přišla nabídka na první výstavu v Čechách. Přestože neměl hotovou ani jednu malbu, přijal ji jako výzvu. Za jedinou noc vytvořil deset velkoformátových obrazů. Atmosféru tvůrčího maratonu mu v ateliéru dělalo album Pipes and Pints. Právě díla z této výstavy odstartovala jeho uměleckou kariéru.
Kapela se pak s Ratajem setkala náhodou v listopadu 2017, v podkrovním ateliéru alternativního prostoru Drive House, na křtu posledního videoklipu Raise our Flag. Promítal se klip, hrálo se na kytary a Rataj u toho všeho maloval ve svém půdním ateliéru. „Řekli jsme si jen pár slov, ten příběh mluvil za vše. Bylo jasné, že spolu něco musíme udělat.“ říká k tomu dudák Vojta Kalina.
„Já, co si natavím v hlavě to se mi stane, pozitivní myšlení mi obrátilo život k tomu, co jsem vždycky chtěl dělat. Někdy ty události nedávají smysl, ale vše vede k vytýčenému záměru. Srdce je kompas. Naše setkání byla jasná synchronicita,“ tvrdí Rataj.
„Umění je energie, směsice barev, zvuků a pocitů, a to vše chceme ve videoklipu předat. Pepa má navíc při malování podobnou energii, jako když my hrajeme, lítá to všude kolem. A přitom, aniž by to kdokoli tušil, i Travisův text je o tetování, malování na těle a vzpomínkách, které si s sebou neseme,“ dodává Kalina.
Rebel in my Veins je vůbec první skladba, kterou kapela po pauze složila. Energie a radost z tvorby ze skladby jen srší. Formace také ohlásila první dva koncerty. 6. dubna se představí v brněnském Sonu a 14. dubna v pražské Pragovce.

Pipes And Pints - Rebel In My Veins




 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení