ROSA NOCTURNA: Metal, symfonie, folklór i broušení kosy

Vydáno: 29.01.2018 08:12 - Jaroslav Špulák

V prosinci vyšlo třetí album brněnské metal-symfonické kapely ROSA NOCTURNA nazvané „Za hradbami času“. V té době se zároveň duše projektu, Tonda Buček, rozhodl sehnat další muzikanty, aby letos mohl počin prezentovat naživo.
„Na desce jsou písničky, které jsme hrávali s kapelou, než z ní všichni ostatní odešli. Druhou část tvoří mé vlastní skladby. Společným tématem jsou pradávné časy a osudy lidí v nich. Deska sice není konceptuální, ale příběhy jsou v jednotlivých písničkách,“ vysvětlil Buček.
Jako hlavní hlas na albu hostovala Viktorie Surmová a s ní dalších osmnáct vokalistů a muzikantů. Mnohem více než na dvou předešlých počinech se sound opírá o symfonické party a živé zvuky. Objevují se v něm i folklórní vlivy, v jedné skladbě jsou slyšet cimbál, housle a klarinet.
„Je tam i řada dalších efektů, například broušení kosy, zvuky kovadlin, živá harfa a podobně. Zvuk je epičtější než na předchozích albech, v tomto ohledu se posunulo ještě dál,“ říká Buček.
Změny v sestavě jsou věčným problémem Rosy. Jak bylo zmíněno, momentálně opět hledá nové členy a jde tak za tím, že ROSA NOCTURNA bude regulérní koncertní skupina.
„Když jsem zůstal sám, existovala možnost to zabalit a skončit jako mnohé jiné kapely. To ale není můj styl, jen tak se nevzdávám. Rozhodl jsem se tedy vydat album, čili materiál, podle kterého budoucí spoluhráči poznají, do čeho jdou. Sháním kytaristu, bubeníka a baskytaristu.“ plánuje Buček.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení