Kamil Střihavka, tanec u tyče a děsivé rituály. RockOpera Praha představuje horor

Vydáno: 09.02.2018 10:29 - Jirka Štraub

Po vyprodané silvestrovské koncertní premiéře rockové opery Vymítač je RockOpera nyní ve fázi příprav velkolepého divadelního uvedení.
Skladby představené poslední den loňského roku měly u diváků obrovský úspěch, a tak není divu, že se i divadelní premiéra plánovaná na 29. března téměř vyprodala jako lusknutím prstu. RockOpera Praha tedy přidala další představení, a to na 28. března. Již v tuto chvíli je jisté, že Vymítače letos v březnu zhlédne minimálně osm set diváků a vstupenky stále ubývají.
„Jsme poctěni, že je o naši první hororovou rockovou operu takový zájem. Vymítání ďábla očividně rezonuje s dnešní společností a rockové skladby s velkými klasickými sbory premiérově uvedené na Silvestra posluchače oslovily,“ usmívá se libretistka, scénáristka a zpěvačka Pavla Forest.
Titulní roli ve Vymítači ztvární Kamil Střihavka, který je na prknech RockOpery Praha jako doma. To samé lze říct i o dalších hvězdách tuzemské scény, jež se v rockové opeře objeví, jako například Honza Toužimský, Pavla Forest, Viktor Dyk, Žántí nebo Helena Kubelková. Režie se ujala mistryně fyzického divadla Irina Andreeva, členka legendárního Teatr Novogo Fronta, která s Kamilem Střihavkou nespolupracuje poprvé. V RockOpeře Praha spolu vystupují například v minulý rok uvedeném Malém princovi. Kostýmy vytváří Lucie Konopíková, jejíž špičkovou práci mají návštěvníci divadla možnost docenit i v řadě dalších rockových oper. U příležitosti premiéry nového díla navíc v prostorách divadla probíhá výstava obrazů světově uznávaného výtvarníka a architekta Daniela Krejbicha s názvem Kněžky.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení