HORKÝŽE SLÍŽE přijali koncertní baskytaristku

Vydáno: 13.02.2018 07:22 - Jaroslav Špulák

Horkýže Slíže mají novou členku. Je jí hráčka na basovou kytaru Veronika Smetanová z české kapely Mean Messiah. Posílí koncertní sestavu a vyrazí s ní na turné Pustite Karola - Horkýže Slíže tour 2018, kterým kapela oslaví 25 výročí na hudební scéně. Informaci přinesla slovenská média.
„O novém basákovi jsem začal přemýšlet před dvěma lety na koncertě kapely BijouTerrier, kde jsem začal upřímně závidět zpěvačce Zitě její volnost na pódiu, svobodu rukou a hlavně to, že nemusí při zpěvu stát na jednom místě. Vzít nového baskytaristu bylo mým rozhodnutím, ale zbytek kapely s tím neměl problém. Upřímně, chci si usnadnit koncerty a hrát na různé nástroje,“ vysvětluje zpěvák Kuko.
Jelikož kluci nechtěli do kapely vzít neznámého člověka, zavrhli hledání formou konkurzu.
„Vybrali jsme si baskytaristku z deathmetalové kapely Mean Messiah, která s námi hrála na turné loni v říjnu, listopadu a prosinci. Jmenuje se Veronika Smetanová a je to samouk. Na naučení se skladeb jí stačí videa živých provedení písniček. Jsme kamarádi, dokonce s námi na koncertech hrála písničku Nervy z nového alba, na kterou kapela chystá i videoklip,“ doplňuje Kuko.
Smetanová se s kapelou poprvé představí 9. března v Bratislavě.

 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení