BRENDA 5: Vždy s humorem

Vydáno: 19.02.2018 08:47 - Honza Sedlák

Žila byla Brenda Volšová. Totiž – v polovině devadesátých let oblažovala klubová pódia v České republice kapela stejného jména. Už tehdy to byl pořádný vítr grunge, rapu, hip-hopu, funky a mnoha dalších a dalších stylů. Však jací jiní muzikanti by si dali jméno podle uvědomělé dívky ze slavného amerického seriálu pro dospívající?
Když v roce 1997 BRENDA VOLŠOVÁ usnula, zaplakalo jen pár věrných. Protože ale chlapi nedokážou jen tak zírat na hudební cvrkot, v roce 2003 kapela opět zahájila činnost a v současné sestavě působí od poloviny roku 2004. Začátkem roku 2005 vydala již BRENDA 5 debutové CD "Návyk" a o rok později promo-CD "Větší vodvaz". Od tohoto okamžiku skupina začala spolupracovat na tvorbě elektronických zvuků a pazvuků s Vaškem Dudášem, aby obohatila celkový zvukový výraz.
Kapela působí zejména na klubové scéně v plzeňském kraji, v poslední době podniká celkem úspěšné výpady do celé republiky, BRENDA 5 ale hrává i na známějších open air festivalech. Texty BRENDA 5 jsou vždy v češtině a s trochou humorné nadsázky odráží názory a zážitky členů této grupy. Ale nejen nezměrnou legrací tenhle soubor žije. Na sklonku roku v jednom ze svých rodných měst Nepomuku (dále pak Plzeň a Klatovy) odehrála vánoční ungplugged  show.  A na sklonku roku vychází další tuze barevné album „Dokud Budem dejchat...“


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení