VOLUME: Od metalu po punk

Vydáno: 26.02.2018 08:05 - Honza Sedlák

Nač se to zpoza hranic nezdá, trenčínští VOLUME jsou tuze pilnou kapelou. Za sebou mají dvě EP a dvě alba. V roce 2014 obsadili první místo ve slovenské soutěži rockových kapel Rock Me Fest. A i když rok 2017 pro ně nebyl co do koncertní aktivity nijak silný, stojí na prahu nového roku znovu v pelotonu.
Začalo to v roce 2013, kdy začal Majo Krátky po rozpadu své předchozí kapely NO RULEZ skládat první písničky. Časem se k němu připojili Filip Magala (kytara) a Miro Žáček (bicí).  Když se pak k Majovi přidal starý známý Janči Omelka (baskytara), mohla se na hudební mapě objevit nová kapela. První koncert tahle sestava absolvovala již v roce 2013.
Po peripetiích přišel nový bubeník Lubo Bobák a sestava se postupně stabilizovala. Začal kolotoč koncertů, nejen po Slovensku, zavítali i do České republiky. První album „Experiment“ vyšlo na začátku roku 2014. „V podstatě jde o demonahrávku. Ale lidé si materiál oblíbili a stále ty skladby vyžadují na koncertech,“ popsal Majo Krátky.
V hudbě VOLUME je vše, co dokáže rockový fanda strávit. Na základy klasického rocku jsou roubovány heavymetalové riffy, sem tam se přitvrdí až za jeho hranice. V polovině roku 2015 vyšlo druhé album „Neviem, čo chcem“, které kapelu posunulo opět o kus dále. Po EP „Hriech“ z roku 2016 nastal v únoru čas na další dlouhohrající album. To se jmenuje „Pravá tvár“, a vyšel i stejnojmenný singl s videem.

 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení