Mnoho tváří tuzemské scény
czechblade logo
Fresh Blood profily kapel
EMMETT BROWN: Budoucnost probíhá teď

EMMETT BROWN: Budoucnost probíhá teď

Vydáno: 16.05.2018 11:52 v sekci Rozhovory - Czech Blade

Olomoučtí EMMET BROWN. Tady legrácky končí. Kapela do své muziky vecpala hardcore, rap, metal, punk. Stále aktuální album „Future Is Now“ je díky tomu zjevem na tuzemské scéně. Odpovídá zpěvák Ohy.


Jak jste vlastně přišli k názvu kapely?
Vzhledem k tomu, že všichni milujeme sci-fi a v jedné z prvních scén Marty McFly odpálil v laborce Emmetta Browna kejtru, tak jsme se jasně shodli, že Emmett Brown a šílenosti okolo něj nás přesně budou vystihovat.

Kapela prošla od založení v roce 2013 mnoha personálními rošádami, vlastně zůstali jen oba vokalisté. Nebyli k mání ti správní lidé?
Co se personálních změn týče, mihla se okolo nás spousta kvalitních muzikantů, ale cesta je holt zavála jinam. Ať už to byla rodina nebo jiný projekt, který jim byl prostě bližší. Nynější sestavu ale cítíme jako nejsilnější a kapela se stala naší druhou rodinou.

V roce 2013 vyšly dva singly, pak se ale rozhostilo docela ticho. Až do vydání alba „Future Is Now“ na začátku loňského roku. Co se dělo v mezičase?

Ono od vydání těch dvou singlů se právě dělo nejvíc. S novou sestavou jsme všelijak upravovali všechny songy, které jsme v té době měli v playlistu. Měli jsme tou dobou hodně akcí, tak jsme hlavně pilovali pódiovku.

Na stále aktuálním albu „Future Is Now“ najde posluchač plné hrsti vlivů. Jako kapela se otíráte o množství hudebních postupů. Dá se v hudbě vymyslet něco nového?

Rozhodně se nechceme škatulkovat do jednoho žánru. Každý z nás do muziky vkládá to, co má rád, což pak ve finále tvoří náš ucelený styl. A i když posluchač říká, že už všechno slyšel, pořád se snažíme o to, abychom jeho uchu přinesli něco nového.

Deska se objevila na začátku loňského roku, vydat klip k „Message For You“ pak trvalo dalšího tři čtvrtě roku. Proč tak velká pauza?

Spoustu času jsme strávili rozhodováním nad tím, na jaký song klip vlastně natočíme. Nicméně jsme v mezidobí hráli a hráli a pilovali tvorbu. A vloni jsme měli tu čest si zahrát jako postupující kapela na Fajtfestu po boku kapel CRAZYTOWN, OBEY THE BRAVE nebo POLAR.

Žije EMMET BROWN stále deskou „Future Is Now“, nebo se chystají nové věci?

Říct pomalu po roce a půl, že chceme i nadále žít z naší první desky, by byla ostuda. Na nových věcech makáme a v brzké době vypustíme minimálně singl a na Fajtfestu natočíme klip. Takže budoucnost je v našem případě NYNÍ.

Diskografie:
2017 – Future Is Now


Sestava:

Ohy – zpěv
Shakul – kytara, zpěv
Phil May Grey – kytara
Zdenekson – baskytara
Jencek– bicí
Rastek – perkuse, samply

 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY
SEBASTIEN vydávají první cover své kariéry - Slzy tvý mámy od OLYMPIC - jako duet s Láďou Křížkem SEBASTIEN vydávají první cover své kariéry - Slzy tvý mámy od OLYMPIC - jako duet s Láďou Křížkem
Vydáno: 24.04.2024 v sekci Aktuality
SEBASTIEN to s novou posilou v pětici rozjíždí na plné obrátky. Právě vydávají druhý singl z chystané desky „Quo Vadis“ s názvem „Slzy tvý mámy“. Jestli vám už teď jméno skladby zní povědomě, věřte svému úsudku... číst dále
CHINASKI startují oslavy třiceti let. Pro fanoušky spouští kanál na Herohero a chystají další dárky CHINASKI startují oslavy třiceti let. Pro fanoušky spouští kanál na Herohero a chystají další dárky
Vydáno: 24.04.2024 v sekci Aktuality
apela CHINASKI oficiálně zahajuje oslavy třiceti let na scéně. Fanouškům se mimo jiné poprvé v historii představí prostřednictvím podcastů, kde se netradičně objeví v roli moderátorů. Nový kanál kapely na Herohero kromě toho... číst dále
RED BARON BAND přináší album Last Chance na vinylu RED BARON BAND přináší album Last Chance na vinylu
Vydáno: 23.04.2024 v sekci Aktuality
RED BARON BAND vydali v létě 2023 album "Last Chance" na CD u britského vydavatelství Roulette Record a v těchto dnech album vychází jako vinyl ve spolupráci Roulette Records s českým labelem Doupě v limitované edici 100ks na červeném... číst dále
Legendární album havířovských Radegast opět na vinylu Legendární album havířovských Radegast opět na vinylu
Vydáno: 23.04.2024 v sekci Aktuality
V reedici právě vydané u PHR vychází na vinylu legendární album "Otrávená generace" havířovských hardcoristů RADEGAST. Pro účely aktuální vinylové reedice došlo k remasterování původního zvuku Otynem ve studiu Davos. Nen... číst dále
MetalGate uvede na trh undergroundovou bibli. MetalGate uvede na trh undergroundovou bibli
Vydáno: 22.04.2024 v sekci Aktuality
Po několikadílném rochnění se v historii black metalu otáčí pražské nakladatelství MetalGate pozornost k dalším extrémním metalovým subžánrům. Tentokrát dojde na death metal a grindcore v opravdu výživné formě. "Choosing... číst dále