RockOpera Praha dává vedle metalu prostor i výtvarníkům

Vydáno: 15.09.2018 14:51 - Czech Blade

RockOpera Praha nezahájí sezónu jen reprízou úspěšného Vymítače, ale také vernisáží výstavy obrazů lídra skupin PRECEDENS a LILI MARLENE Martina Němce. Ta ovšem nebude v divadle jediná. O patro výš bude probíhat expozice maleb a kreseb uznávaného malíře a architekta Daniela Krejbicha.
„RockOperu Praha jsme od počátku zamýšleli jako multifunkční a multižánrovou. Proto v ní také v současnosti stále více vystavujeme,“ říká umělecký ředitel, skladatel a klávesista Milan Steigerwald.

RockOpera Němec1Daniel Krejbich už letos zaujal návštěvníky svojí výstavou Kněžky ve foyer divadla. Nyní se jeho díla přesunula do chodby, kterou patřičně využil k vyjádření tématu aktuální expozice.

„Napravo visí malby, nalevo kresby. Uprostřed chodby, na její pravé straně, se točí abstraktní ztvárnění čtyř ročních období. Nalevo od nich je muž, který chce po všelijakých činnostech pochopit vesmír skrze ženy, a tak je kreslí. Ženy jsou v pohodě, stojí, pózují a jsou stále těhotné, zatímco muž úmorně pracuje na poznání,“ říká o výstavě Daniel Krejbich.

 „Chodba má třicet metrů, a když se nasvítí UV světly, člověk si připadá jako v jiném vesmíru,“ dodává Milan Steigerwald.

Krejbichova výstava potrvá neurčitou dobu. Zájemci budou mít také dostatek času na to vidět díla Martina Němce.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení