Mnoho tváří tuzemské scény
czechblade logo
Fresh Blood profily kapel
Superkapela STORM se probouzí ze spánku

Superkapela STORM se probouzí ze spánku

Vydáno: 26.09.2018 15:17 v sekci Aktuality - Czech Blade

Na konci roku 1994 se čtyři výjimeční muzikanti z Plzně, Radomil Zíka, Miroslav „Jabko“ Hanuš, Zdeněk Podskalský a Jiří „Mikeš“ Milý domluvili, že po sobě zanechají nesmazatelnou hudební stopu v podobě hudební skupiny STORM a začali připravovat materiál na plánované CD. Krátce po jeho vydání ovšem kapela utichla.


Zatímco se všichni vzpamatovávali ze silvestrovských oslav, STORM odjíždí 1. ledna 1995 do ostravského studia Citron Radima Pařízka a začíná desetidenní natáčení CD. Většina písní byla připravená a několik se jich dodělávalo až na místě ve studiu. Výsledkem je deset nadčasových písní. Většinu z nich napsal Míra Hanuš a dvě Jirka Milý. Otextovali je Zdeny Podskalský, Jirka Milý a rockový publicista Jan Petričko.

Storm CDNa CD se zapsali jako hosté kytarista Jaroslav Bartoň (CITRON, KREYSON, LIMETAL), který natočil u dvou písní akustické kytary, a Dan Bárta, který nejen zpíval vokály, ale podílel se také na textech. O několik týdnů později bylo v Loděnicích vylisováno přes 1000 kusů CD a zhotoveno přes 1000 audiokazet.
Po vydání CD vlastními silami bohužel tato sestava nenašla dostatek energie a času na rozběh STORMU. Každý se věnoval svým již zaběhlým známým kapelám, a tak to také zůstalo. STORM byl rozpuštěn.

Storm CDV několika následujících letech se CD šířily nejen celým západočeským krajem, ale také Prahou. Tím se STORM dostával stále více a více do povědomí muzikantů a hudebních fanoušků. A je tam vlastně ve velké míře dodneška.

Zlom nastal v červnu 2017, když Mírovi Hanušovi vnuknul myšlenku obnovit Storm plzeňský kytarista Tomáš Krauz (PARADOX, Láďa Křížek), který s Mírou Hanušem v minulosti působil v kapele JABKOWITZ. Zdeny Podskalský a Jirka Milý se z účasti na znovuzrozeném Stormu omluvili kvůli velkému časovému vytížení. Hledala se tedy rytmická část kapely.

V srpnu 2017 nabídku přijal zkušený basák Petr „Jula " Sládek, který působí s Radomilem Zíkou ve skupině PARADEMARCHE a ve stejný čas potvrdil účast bubeník Marcel Kříž (WHITESNAKE REVIVAL, URIAH HEEP REVIVAL).

Pozici zpěváka a frontmana nemohl obsadit nikdo jiný než Radomil Zíka. A tak se také stalo v říjnu 2017. V minulosti přezdívaná „plzeňská kapela snů" je kompletní a plná síly.

Co váš čeká na koncertě STORMU kromě chytlavých, melodických a rockových písní?

Nejlepší a nejmenší basák v ČR, za mikrofonem „český David Coverdale", neskutečná virtuózní kytara doplněná o další kytaru a parádní hardrockové bicí. V současnosti plánujeme velký premiérový koncert, na kterém proběhne křest prvního CD, který proběhne 3.listopadu 2018 v plzeňské Šeříkovce.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY
SHAARK vydávají klip ze křtu v Bzenci ke skladbě „Emperor of Evil“ SHAARK vydávají klip ze křtu v Bzenci ke skladbě Emperor of Evil
Vydáno: 28.03.2024 v sekci Aktuality
17. února proběhl v bzeneckém KD křest nového LP thrash metalových SHAARK „Hybrid War“, které spatřilo světlo světa o den dříve. SHAARK si k tomu pozvali několik spřízněných kapel, vesměs souputníků celé své kariéry... číst dále
THE PUBLIC připomínají album Sanctify THE PUBLIC připomínají album Sanctify
Vydáno: 28.03.2024 v sekci Aktuality
Jsou kapely, u nichž je od prvopočátku zřetelné, že se mermomocí snaží bušit na bránu slávy a obecného povědomí. A pak jsou naopak kapely, o kterých nic moc nevíte, a přitom jsou schopny vám kdykoliv svou produkcí vyrazit dech... číst dále
Vydáte se za Heather? Vydáte se za Heather?
Vydáno: 27.03.2024 v sekci Aktuality
Tam, kde mnozí v kličkované mezi hudebními žánry a emocemi končí, začíná pouť Heather. Její cestu lemují příkré rockové riffy a nesmlouvavé harmonie, které však mnohdy jako mávnutím kouzelného proutku ustupují křehkým... číst dále
CHINASKI mají chuť zlobit CHINASKI mají chuť zlobit
Vydáno: 27.03.2024 v sekci Aktuality
Píseň "Mám chuť zlobit" z posledního řadového alba "Frihet" je jednou z nejoblíbenějších písní na koncertech CHINASKI. Kapela se proto rozhodla ke svému třicetiletému výročí natočit jako jeden ze speciálních dárků klip s... číst dále
DARK GAMBALLE odhalují svoje hříchy DARK GAMBALLE odhalují svoje hříchy
Vydáno: 26.03.2024 v sekci Aktuality
Čerstvé album "Dobrý lhář" podpořili DARK GAMBALLE videoklipem k titulní písni, na němž kapela spolupracovala s režisérem Martinem Ferkem: "S obrovskou radostí oznamujeme, že se nám povedlo probudit z pětiletého tvůrčího spánku... číst dále