Mnoho tváří tuzemské scény
czechblade logo
KOHOUT PLAŠÍ SMRT: Nová éra započata

KOHOUT PLAŠÍ SMRT: Nová éra započata

Vydáno: 22.01.2019 14:10 v sekci Rozhovory - Czech Blade

Jablonecká punkrocková partička šlápla na plyn zhusta a s novou energií. Jak se klukům tvoří s novým zpěvákem a jaké utrpení zažili při natáčení nového klipu se svěřili v následujícím rozhovoru.


Jak vlastně vznikl váš podivuhodný název?

Inu, tomu již dávno jest, kdy intelektuální přestřelky liberecké vysokoškolské elity v garáži (zkušebně) za městem na denním pořádku byly, kdy tento výplod se ukázal jako punkáči-friendly, tedy již zůstal.

Kde jste přišli k novému zpěvákovi, který přišel do kapely letos?

Nebylo tomu v historii souboru poprvé, leč pěvec se rozhodl k přeskupení životních priorit, nuže jsme se po přátelském rozžehnání začali intenzivně rozhlížet a vysílat signály, jež se donesly až k šikovnému mladíkovi Vojtovi, který neváhal, projevil iniciativu a na Facebooku nám nabídl své služby. Takže, abychom odpověděli na dotaz, ke zpěvákovi jsme přišli na sociální síti, ale na zkoušky dojíždí z Prahy. (smích)

Berete změny v kapele jako nutný restart?

Změny bereme spíše jako nutné než jako restart, neboť když nás člen opustí, je třeba opatřit nového, aby mohl soubor pokračovat v existenci. Naštěstí změny nepřicházejí nijak často a na exponovaném postu zpěváka to bylo dokonce poprvé (a doufejme, že naposledy).

Jak se stylově KOHOUT PLAŠÍ SMRT profilují dnes, jde stále o melodický punk rock?

Profilujeme se pořád stejně, tedy hrajeme hudbu, která nás především baví. Víceméně zapadá do žánru punkrockového, neb jsme na tom všichni vyrostli, i když tedy číra úplně nenosíme a chodíme i do práce. (smích)

Jak aktuálně dělíte čas mezi koncertování a nahrávání nového alba?

V posledních letech se nám dařilo udržovat tempo pěti písní za rok, které jsme vždy zahrnuli do jednoho EP a doplnili alespoň jedním videoklipem. Letos jsme vzhledem k obměně v sestavě v tvorbě zvolnili a aktuálně dokončujeme singl a průvodní videoklip, který bude na youtube záhy k vidění. Nahrávání a natáčení probíhá většinou o koncertně volných víkendech, nicméně klip jsme nyní točili v neděli jen po pár hodinkách spánku po sobotním hraní. Naštěstí jsme začínali venku, tudíž nás chladný ranní vzduch rychle probral. Jelikož teď máme tvorbu dokončenu, do konce roku už nám zbývá jen hrát a hrát a napřesrok začneme opět vymýšlet něco nového. Kdo by chtěl případně zhlédnout naši produkci, nechť své kroky směřuje na náš Facebook, Bandzone či web kohoutplasismrt.cz, kde obdrží instrukce.

 

Diskografie:

1997 Mějme se rádi (demo)

1999 Nic víc, nic míň (demo)

2002 Samý noví věci (demo)

2004 Kurnik šopa

2008 Duševní výluka

2011 Hužva

2013 Vykřičený muž

2016 EP + kniha Nejlepší by bylo mít tučňáka ve vaně...

2017 Padouch nebo hrdina (EP)

 

Sestava:

Vojta - zpěv
Honza - kytara
Krtek - basa, zpěv
Béba - bicí


DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Karlovarská brutal deathmetalová úderka CUTTERRED FLESH vydává nový singl, který podpořila tour po Balkánu. Karlovarská brutal deathmetalová úderka CUTTERRED FLESH vydává nový singl, který podpořila tour po Balkánu.
Vydáno: 26.06.2019 v sekci Aktuality
Pod taktovkou producenta kapel Aborted, Benighted, Cytotoxin, a Powerwolf Kristiana Bonifera nahrála kapela CUTTERED FLESH nový singl... číst dále
MEOW! pokřtili debut kočkolitem v zaplněném Café V lese a přidávají další videoklip MEOW! pokřtili debut kočkolitem v zaplněném Café V lese a přidávají další videoklip
Vydáno: 26.06.2019 v sekci Aktuality
Svůj debut pokřtili punk-rockoví MEOW! na konci května před bezmála 200 posluchači v pražském Café V lese. V ten samý večer předali charitativní dar psychologické poradně Vigvam a natočili videomateriál, který doprovodí celou... číst dále
ONSET: Probouzení ze zimního spánku ONSET: Probouzení ze zimního spánku
Vydáno: 25.06.2019 v sekci Aktuality
Hardcorová skupina ONSET se probouzí ze zimního spánku a chystá se zaútočit na vaše zvukovody, možná i vaše statoakustická čidla... číst dále
CV FEST - 20.7.2019, Vrskmaň CV FEST - 20.7.2019, Vrskmaň
Vydáno: 24.06.2019 v sekci Aktuality
6.ročník CV festu proběhne tradičně, ve sportovním areálu ve Vrskmani, letos prvně se zahraniční účastí a určitě se máte na co těšit. Už teď si dej do kalendáře 20.7. Vrskmaň. bude to velkolepé, nadupané,mysteriozní a... číst dále
Hlasujte v semifinále Spark Fresh Blood 2019 Hlasujte v semifinále Spark Fresh Blood 2019
Vydáno: 03.06.2019 v sekci Aktuality
Spark Fresh Blood 2019 vstoupila do semifinálové fáze. Třicítka postoupivších kapel se nyní utká o vaše hlasy o postup do finálového kola... číst dále