Brněnská TEZAURA hlásí, krize zažehnána

Vydáno: 25.02.2019 16:40 - Czech Blade

TEZAURA je melodicmetalová skupina z Brna. Její hudba vyniká snovými melodiemi zpěvačky Lori, moderními klávesovými a electro-synth party s náloží hutných metalových riffů.
TEZAURA vydala svůj první klip "Mechanical Ballerina" a debutové album "Unleash the Butterflies" v roce 2013 a představila je na "Unleash the Butterflies Tour" nejen v Česku, ale i v Rakousku, Polsku, Slovensku a Maďarsku. Album bylo pozitivně přijato kritiky i posluchači a v roce 2015 vydáno celosvětově britským nakladatelstvím Crysella Records. Tentýž rok spatřil světlo světa druhý klip "Heavenhell", který již na YouTube překonal hranici jednoho milionu shlédnutí.

Na konci roku 2016 vydává Tezaura EP "Heartcore" spolu s novým klipem "In the Clouds". Zvuk nového alba je tvrdší a agresivnější, přitom však neztrácí typickou melodičnost dřívější tvorby. Ihned po vydání přicházejí první kladné ohlasy fanoušků. Na přelomu 2017/2018 kapela zažívá existenční krizi. Zpěvačka Lori a skladatel Nemo se rozchází v osobním životě a budoucnost hudebního projektu je nejistá. Období útlumu bohužel vyeskaluje v obměnu několika členů.

TEZAUŘE se ovšem stejně podaří krizi překonat. V současnosti kapela již zase aktivně koncertuje a připravuje nový materiál. TEZAURA účinkovala na koncertech a hudebních festivalech po celém Česku i v blízkém zahraničí. Mezi největší úspěchy kapely patří vystupování na festivalech Made of Metal, Benátská, Basinfirefest, Masters of Rock a předskakování kapelám HAGGARD (DE), DOPE STARS INC. (IT), LACRIMAS PROFUNDERE (DE) a PATHFINDER (PL).


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení