INTOLERANCE

Vydáno: 14.05.2019 00:00 - Czech Blade

Rocková skupina Intolerance vznikla v roce 1978 z hudebníků žijících ve Štítné nad Vláří a Brumově-Bylnici.
Mezi zakládající členy kapely patří kytarista a zpěvák Jan Fojtík, bubeník Antonín Bačo, kytarista Radek Soural a baskytarista Václav Liška. Tato sestava fungovala do roku 1982, kdy na místo baskytaristy přišel Víťa Lysáček. Další změna v sestavě přišla v roce 1984, kdy kytarista Ivan Strnad vyměnil Radka Sourala. V roce 1987 přichází nový bubeník Vojtěch Rosenberg a pár dní na to i nový zpěvák Ladislav Loucký.

Kapela se v té době nesmazatelně zapsala do srdcí bigbeatových fanoušků nejen díky samotné muzice, ale také díky pověsti, kterou si záhy vysloužila. Za minulého režimu se kvůli vysokým návštěvnostem svých tanečních zábav stala nepohodlná vládnoucí garnituře místního kraje. Také zmínka na radiostanici Svobodná Evropa, že skupina Intolerance je snad jediným nositelem kultury na Valašsku, tehdejším mocným příliš neseděla. 

V roce 1999 skupina nahrála své první CD pod názvem "Intolerance", následované albem "Bar Amerika" z roku 2004. V prosinci léta páně 2010 odchází do rockového nebe dlouholetý člen kapely a vynikající kytarista Ivan Strnad. V roce 2011 vychází CD "Anděl". Je to zároveň poslední album, které Ivan Strnad ještě stihl natočit. V roce 2015 přichází do skupiny Michal Banovský, synovec Ivana. 

Rok 2018 znamenal pro kapelu výraznou tvůrčí změnu kdy Michal s Janem zakládají nahrávací studio B&F, kde se nahrálo všech jedenáct skladeb připravovaného alba "Můj svět", které kapela začala představovat prostřednictvím klipu ke skladbě "Země je ze dvou půlí".

INTOLERANCE - Země je ze dvou půlí



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení