RockOpera Praha vsadila v případě Franze Kafky na humor

Vydáno: 20.05.2019 00:00 - Czech Blade

Ve čtvrtek 23. května se RockOpera Praha představí se svým nejkomediálnějším dílem, adaptací světoznámého románu Franze Kafky Proces. Jde o jedinou příležitost v prvním letošním půl roce, kdy diváci mohou tuto rockovou operu zhlédnout na holešovickém jevišti.
"Připadá nám, že lidé mají z Kafkových děl občas zbytečně velký strach. V našem zpracování jsme ale kladli velký důraz na humoristickou rovinu románu, kterou v něm viděl i sám autor, což dokládá například způsob, jakým Proces předčítal svým přátelům. U nejmorbidnějších pasáží se tak smál, že skoro nemohl číst dál," říká umělecký ředitel, skladatel a klávesista Milan Steigerwald.

"Komediální ráz naší opery jsme posílili tím, že jsme metalové zpěváky oblékli do upjatého úřednického úboru. Diváci tak mají pocit, že v bance jednají s hvězdami tuzemské rockové scény," směje se Steigerwald.

V hlavní roli rockové opery se představí Viktor Dyk. Dále se diváci mohou těšit na Jana Toužimského, Kamila Střihavku, Žántí, Jiřího Zonygu, Pavlu Forest a další.

RockOpera Praha také již zveřejnila první podzimní termíny představení. Fanoušci si už kupují vstupenky například na Romea & Julii, Malého prince nebo Antigonu, kterou divadlo poprvé uvede mimořádně v neděli odpoledne, přesněji 15. prosince v 16 hodin.

RockOpera Praha - Žert (z rockové opery Proces)

Foto: Libor Nedvídek

 

 




DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení