RockOpera Praha uzavře na léto holešovickou scénu s Frankensteinem

Vydáno: 10.06.2019 00:00 - Czech Blade

RockOpera Praha nabízí na závěr aktuální sezóny obě díla ze své hororové série. 4. června sklízel v holešovické aréně úspěch Vymítač, kterého diváci uvidí i během léta mimo domovskou scénu v rámci probíhající Vymítač Tour.
Divadlo se s rockovou operou, v níž se objevují stálice jako Kamil Střihavka, Jan Toužimský, Žántí či Pavla Forest a také nové tváře Petr Kutheil, Jan Tláskal a growlerka Magdalena Tempírová, podívá 25. června na nádvoří brněnského hradu Špilberk, 20. července do letního kina v Miroslavi u Brna, kde si zahraje před legendárními Nazareth, a 24. srpna na kroměřížskou Pionýrskou louku.

Domovská scéna RockOpery Praha se ovšem na zbytek léta uzavře, a to už 13. června nejnovějším přírůstkem v repertoáru, adaptací románu Frankenstein od Mary Shelleyové. Při první repríze, navazující na vyprodanou dubnovou premiéru, se v roli monstra opět představí Viktor Dyk, titulní postavu pak ztvární Jan Toužimský, jeho spolužáka Jan Tláskal a půvabnou Elizabeth Žántí. Diváci se ovšem dočkají i dalších velkých hlasů, například Pavly Forest, Petra Opavy nebo Heleny Kubelkové. Na scénu se vrátí také jedna z nejvýraznějších tváří hororové série Magdalena Tempírová, Sbor Rockové akademie a herci fyzického divadla pod vedením fenomenální Iriny Andreevy. Režie se ujal Roman Štolpa.

RockOpera Praha si navíc připravila dárek pro své fanoušky a jejich ratolesti. 8. června vystoupí ve 13 hodin na pražském Střeleckém ostrově v rámci Dětského dne se čtyřhodinovým programem. Návštěvníkům zazpívají skladby z rockových oper například Pavla Forest, Helena Kubelková, Marie Steigerwaldová nebo Žántí. Mistryně světa v pole dance Alexandra Kalousová zasvětí děti do čím dál rozšířenější akrobatické disciplíny, Irina Andreeva, Jakub Folvarčný a Lukáš Šimon přivezou divadelní představení ADEMENATO, spisovatel a publicista Jiří Štraub přečte něco ze své knihy Rockové pohádky pro malé rebely a na něj naváže spisovatel a botanik Martin Zoun se zábavným pořadem o masožravých rostlinách. Odpoledne bude navíc prokládáno rozhovory s hvězdami divadla o hororové opeře Frankenstein. Vstup na Dětský den je zdarma.

Foto: Soňa Šerá


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení