Mnoho tváří tuzemské scény
czechblade logo
Fresh Blood profily kapel
CBF: Hezký kluci s kytarama, co lítaj jako Šebrle

CBF: Hezký kluci s kytarama, co lítaj jako Šebrle

Vydáno: 11.06.2019 11:05 v sekci Fresh Blood - Jan Moravec

Za svojí rybičkovou minulostí zavřeli pražstí thrasheři CBF dveře, na koncertech jim hrozí otřes mozku a smysl pro humor jim rozhodně neschází.


Představ prosím kapelu CBF a její historii.
Jsme z Prahy, hrajeme surovej thrash metal, sem tam do šálku přihodíme trochu stoner/doomu a někdy zas trochu grind. Kdysi jsme fungovali jako COLDBLOODED FISH, ale před rokem jsme si to zkrátili jen na CBF a to může znamenat cokoliv, co si pod ním člověk najde. Například že jsme “Candlemass But Faster”. Tímto přejmenováním jsme započali novou kapitolu a za tím co bylo, udělali tlustou čáru.

Co z vaší historie považuješ za nejdůležitější okamžik či událost?
Asi to, že jsme si před nějakým rokem a půl vyjeli na pár společných koncertů s HENTAI CORPORATION, nejen po Čechách, ale i po Evropě. Ty koncerty po Evropě sice dopadly dost katastrofálně, jelikož tam přišel tak pět a půl člověka, ale skamarádili jsme se s jednou z nejlepších kapel z našich luhů a hájů a to mi dělá moc dobře na určitých místech.

Co Tě nejvíc přitahovalo na soutěži Fresh Blood, s jakými ambicemi jste se do soutěže přihlašovali?
Tuhle soutěž registrujeme už dlouho, ale konečně už máme silný, prezentovatelný materiál, který chceme tlačit lidem do chřtánů, kde jen to jde. Taky tím chceme lidi upozornit, že tady v tom našem zaplivaným undergroundu existujou super kvalitní kapely, který si zaslouží pozornost a podporu.

Finále Fresh Blood bude mít koncertní podobu. V čem si myslíš, že je největší síla CBF pro živá vystoupení, čím můžete na návštěvníky vašich koncertů nejsnáz zapůsobit?
Naštěstí jsme ještě mladý, takže jsme plný energie. Tudíž lítáme po pódiu jak Šebrle a mlátíme hlavama, že si budou lidi tipovat, kdy dostaneme otřes mozku. Ale budou se koukat na hezký kluky s kytarama, kterým vlajou vlasy ze strany na stranu.

Jak se chystáte na letní sezónu, kde vás bude možné během léta vidět?  
Budem hlavně zalezlí ve zkušebně, pracovat na nových písničkách, ale zahrajeme si i na pár akcích:
29.6. - Nový Jičín - Thunder Fest vol. 1
27.7. - Tábor - Metalová Brusírna
24.8. - Sušice (ostrov Santos) - Metal Madness VI
26.8. - Praha - 007 Strahov se Skull Fist (CAN)
31.8. - Jaroměř - Infernal Fest open 6 air

Vaše nedávno vydané debutové album „Malvarma“ přišlo ke svému jménu poměrně neobvyklým způsobem, můžeš přiblížit nejen vznik této desky, ale i to, jak na ni s určitým časovým odstupem dnes nahlížíš?
Tak název vznikl tak jak vznikl hlavně z toho důvodu, protože jsme všichni velký milovníci seriálu „Červený Trpaslík“. Pokud se to někomu povedlo přeložit v jakém je to jazyce a zná ten seriál, tak pochopí. Písničky na desku vznikaly tak nějak postupem času, nejstarší z toho hrajeme už tak dva a půl roku. Jinak největší přínos pro album bylo, když k nám před rokem nastoupil kytarista Adam, kterého někteří mohou znát z Bratislavské kapely HYPNOTIC. S tím jsme si sedli nejen kamarádsky, ale hlavně skladatelsky a tak jsme měli půlku alba složenou za pár měsíců a mohli jsme jít nahrávat. S odstupem času na tu desku osobně nahlížím vcelku pořád stejně jako od začátku a to tak, že se nám to povedlo na výbornou.

Profil CBF

 

 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY
CHOROBOPOP na své třetí desce zkoumají hranice svobody CHOROBOPOP na své třetí desce zkoumají hranice svobody
Vydáno: 18.04.2024 v sekci Aktuality
Split sami se sebou na svém třetím řadovém albu Svobodě na stopě vydali rožnovští CHOROBOPOP. Zkušení hudebníci Daniel Stibor (Ctib), Pavel Zajíc (Zay) a Petr Gojtka (Keč) se na desce vrátili ke svým punkovým kořenům a zárove... číst dále
PAČESS a Bára Basiková vydávají Katechismus PAČESS a Bára Basiková vydávají Katechismus
Vydáno: 18.04.2024 v sekci Aktuality
Osm měsíců od alba "Absolutno" přichází pivně didaktický spolek PAČESS s novým materiálem, který dostal název "Katechismus". Bára Basiková se usadila v kapele a nutno podotknout, že jí tato pozice svědčí. "Písně na tuhle desku... číst dále
ERELEY představují plody ze své zahrádky ERELEY představují plody ze své zahrádky
Vydáno: 17.04.2024 v sekci Aktuality
ERELEY chystají na poslední květnový den vydání alba "Garden", jehož vydání budou mít na starosti italští WormHoleDeath. U příležitosti podpisu smlouvy ERELEY představili videoklip ke skladbě "Symphony of Hell". Do vydání alba... číst dále
ŽÁDNEJ STRES vydává album ŽÁDNEJ STRES vydává album "Cesta" a zve na křest do Třemošnice
Vydáno: 24.04.2023 v sekci Aktuality
Album, které se nejen názvem, ale i v mnoha textech, točí kolem takříkajíc denního chleba většiny interpretů a muzikantů vyšlo 21. dubna. K dispozici je pro fanoušky v digitálních distribucích jako je Spotify apod., a taky ve... číst dále
MASH - Máme chuť udělat to po letech trochu jinak MASH - Máme chuť udělat to po letech trochu jinak
Vydáno: 14.03.2023 v sekci Rozhovory
Sestavu plzeňské hardrockové formace MASH postihlo v půli loňského roku personální zemětřesení. Co za ním stálo, je námětem první otázky následujícího povídání se zakládajícím členem kapely, kytaristou Milanem Rážem a... číst dále