PHYLACTERY: Výzva v podobě neprozkoumaných stylových kombinací

Vydáno: 12.06.2019 08:49 - Jan Moravec

Ze slov zpěváka brněnských deathařů PHYLACTERY Setha, který už má zkušenost s vítězstvím v soutěži Fresh Blood, je patrná silná spokojenost s debutovým albem kapely i lehké avízo na jeho chystaného následovníka.
Představ prosím kapelu PHYLACTERY a její historii.
Jsme death-metalová kapela z Brna a okolí, původně stavěná jakožto side-projekt několika muzikantů ze spřátelených kapel v Brně. Naše počátky se datují někdy k roku 2014 kdy se začala tvořit první osa kapely a první písničky. V kompletní sestavě jsme pak od roku 2015 a v roce 2016 jsme začali fungovat naplno ve stávající sestavě. Naše tvorba vychází z old-schoolového death-metalu, který okořeňujeme jinými styly ( slam,brutaldeath,djent,black…). Aktuálně máme na svém kontě demo a první desku „Aeber“ vydanou pod českým labelem Support Underground.

Co z vaší historie považuješ za nejdůležitější okamžik či událost?
Jednoznačně vydání alba, které se nám podařilo nahrát nad očekávání kvalitně v brněnském studiu Sonidos. Otevřelo nám to nové obzory a ukázalo nám to co dokážeme, ale i na co ještě nemáme.

Co Tě nejvíc přitahovalo na soutěži Fresh Blood, s jakými ambicemi jste se do soutěže přihlašovali?
V soutěži a v semifinále jsme byli už v loňském roce, tak jsme to tedy zkusili znovu. Vloni jsem tuhle soutěž vyhrál se svojí druhou kapelou EMBRACE THE DARKNESS, tak by bylo i příjemné dostat se do finále s PHYLACTERY v tomto ročníku.

Finále Fresh Blood bude mít koncertní podobu. V čem si myslíš, že je největší síla PHYLACTERY pro živá vystoupení, čím můžete na návštěvníky vašich koncertů nejsnáz zapůsobit?
Určitě energickým a dynamickým vystoupením. Vzhledem k tomu, že je naše hudba rozmanitá a jednotlivé písničky se od sebe dají jednoduše identifikovat i různými přesahy do jiných žánrů, člověk se u našeho koncertu nezačne nudit.

Jak se chystáte na letní sezónu, kde vás bude možné během léta vidět?
Během léta máme domluveny pouze dva koncerty a to navíc ve stejný den. Jeden na Agressive Music Festu v pohoří v 10 hodin ráno a druhý v Újezdci u Osvětiman v 10 hodin večer. Oboje se uskuteční 20.7. Teď máme především sehrávací a skládací pauzu a plánujeme točit klip, takže si toho moc nebereme.

Od vydání vašeho debutového alba „Aeber“ uplynulo něco málo přes rok, jak s tímto odstupem vidíš desku, jaké zkušenosti jste si přinesli z nahrávání, čemu byste se chtěli při tvorbě další desky vyhnout a na čem naopak stavět, a jak to vypadá s novým materiálem?
Deska se nám opravdu povedla jak skladbou, tak i nahrát. Pro mě osobně je to pořád opravdu top materiál. Pro další bychom chtěli trochu zrychlit ale pustit se i do dalších, neprozkoumaných možností kombinací stylů. Rádi bychom ( a vlastně už i stavíme ) nový materiál více na brutal death-metalu. Aktuálně dokončujeme nové písničky pro EP, které se znovu vnoří do světa, ze kterého vznikl i debut a rozšíří tak příběh. Pokud vše půjde dobře, mohl by se nový materiál objevit venku na přelomu roku.


Profil PHYLACTERY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení