Mnoho tváří tuzemské scény
czechblade logo
Fresh Blood profily kapel
MINORITY SOUND: Nevyzpytatelná múza

MINORITY SOUND: Nevyzpytatelná múza

Vydáno: 13.06.2019 00:00 v sekci Fresh Blood - Jan Moravec

Frontman pražských MINORITY SOUND Otus se netají tím, že letošní album "Toxin" pro něj bylo jakousi osobní zpovědí. Jak tomu bude příště?


Představ prosím kapelu MINORITY SOUND a její historii.
Hrajeme cyber metal, což je styl, který proslavili FEAR FACTORY, ale v podstatě se jedná o metalovější industrial. Hrajeme už přes deset let ve skoro nezměněné sestavě (i když teď jsme vyměnili bubeníka). Máme za sebou čtyři alba, nespočet koncertů, festivalů a turné.

Co z vaší historie považuješ za nejdůležitější okamžik či událost?
Asi spolupráci s kanadským producentem Romem di Priscem. Bez něj by ta tři poslední alba, která jsme s ním dělali, asi nebyla taková, jaká jsou. A turné po Mexiku! To bylo taky něco!

Co Tě nejvíc přitahovalo na soutěži Fresh Blood, s jakými ambicemi jste se do soutěže přihlašovali?
Vůbec nic. Jen jsme zaškrtli checkbox na Bandzonu. Jsme v tomto ohledu bez ambic, vzhledem k tomu, že se jedná o klikačku. Ani to nikde nesdílíme. Klidně to může vyhrát ta největší sračka, která vyprudí co nejvíc svých kámošů. Většinou to tak bývá.

Finále FreshBlood bude mít koncertní podobu. V čem si myslíš, že je největší síla MINORITY SOUND pro živá vystoupení, čím můžete na návštěvníky vašich koncertů nejsnáz zapůsobit?
Naše největší síla je v energii, se kterou živou show podáváme a i v tom, že MINORITY SOUND  nejsou muzika, kterou byste mohli slyšet živě každý den.

Jak se chystáte na letní sezónu, kde vás bude možné během léta vidět?
Zkoušíme, zkoušíme a zkoušíme. Trénujeme nového bicmena a pilujeme živou podobu nového alba. Už o víkendu začínáme na Metalgate Czech Death Festu, pak nějaký menší akce a Symbolic Open Air. Nabídkám jsme stále otevřeni, ale těžiště koncertní aktivity bude až na podzim. Это просто космос, как они отдаются в половом акте, эти ваши индивидуалки Челны с сайта сексанкета, тепленькие проститутки. В курсе как ублажить клиента. Даже парни и мужчины там есть для женского интим-досуга.

Na letošním albu „Toxin“ jste od obrazů o pesimistické budoucnosti volili daleko osobnější téma, týkající se vlastních závislostí. Jak náročný pro Tebe byl tenhle posun k daleko citlivějšímu tématu a dokážeš už říci, jakému tématu (ať už z těchto dvou či jinému) se MINORITY SOUND budou věnovat v budoucnu?
Posun to byl zcela přirozený. Prostě to chtělo ven a je to téma, které jsme ještě nikdy předtím nezpracovali. Co bude v budoucnu ještě nevím, ale už v hlavě s pár věcmi koketuju. Uvidíme, z čeho vyleze nejzajímavější koncept a co mi bude v tu chvíli nejbližší. Původně jsem chtěl místo „Toxinu“ zhudebnit Dunu, ale vidíš, jak je múza nevyzpytatelná.

Profil MINORITY SOUND


DOPORUČENÉ ČLÁNKY
INNERSPHERE - In the Shadow of the Sun INNERSPHERE - In the Shadow of the Sun
Vydáno: 19.04.2024 v sekci Recenze
SMILE MUSIC RECORDS – 47:49, melodic death metal... číst dále
GOOFY COW před Evropskou tour vydávají single Live And Let Die GOOFY COW před Evropskou tour vydávají single Live And Let Die
Vydáno: 19.04.2024 v sekci Aktuality
Předtím, než Goofy Cow vyjedou z České republiky a vydají se na svou květnovou tour po jižní Evropě, představují nový singl "Live And Let Die". Jeho hlavním motivem je nutnost hledět vpřed, nikoliv do minulosti. Skladba se hlouběji... číst dále
CHOROBOPOP na své třetí desce zkoumají hranice svobody CHOROBOPOP na své třetí desce zkoumají hranice svobody
Vydáno: 18.04.2024 v sekci Aktuality
Split sami se sebou na svém třetím řadovém albu Svobodě na stopě vydali rožnovští CHOROBOPOP. Zkušení hudebníci Daniel Stibor (Ctib), Pavel Zajíc (Zay) a Petr Gojtka (Keč) se na desce vrátili ke svým punkovým kořenům a zárove... číst dále
PAČESS a Bára Basiková vydávají Katechismus PAČESS a Bára Basiková vydávají Katechismus
Vydáno: 18.04.2024 v sekci Aktuality
Osm měsíců od alba "Absolutno" přichází pivně didaktický spolek PAČESS s novým materiálem, který dostal název "Katechismus". Bára Basiková se usadila v kapele a nutno podotknout, že jí tato pozice svědčí. "Písně na tuhle desku... číst dále
ERELEY představují plody ze své zahrádky ERELEY představují plody ze své zahrádky
Vydáno: 17.04.2024 v sekci Aktuality
ERELEY chystají na poslední květnový den vydání alba "Garden", jehož vydání budou mít na starosti italští WormHoleDeath. U příležitosti podpisu smlouvy ERELEY představili videoklip ke skladbě "Symphony of Hell". Do vydání alba... číst dále