Mnoho tváří tuzemské scény
czechblade logo
Fresh Blood profily kapel
THEINHIBITOR: Řeklo se jasně: K tanci a poslechu!

THE INHIBITOR: Řeklo se jasně: K tanci a poslechu!

Vydáno: 17.06.2019 00:00 v sekci Fresh Blood - Jan Moravec

Hraničtí THE INHIBITOR chystají na letošní rok vydání desky a jsou odhodláni svůj vlastní inhibitor katalyzovat.


Představ prosím kapelu THE INHIBITOR a její historii.
Jsme pětičlenná kapela z Hranic, hrající EDM-metal v sestavě Marek Angelovič – kytara, Patrik Bálint – kytara, Roman Gužalovič – bicí, Jaroslav Kučera – hlavní vokál a Jan Rössner – basa, doprovodné vokály. INHIBITOR se formoval okolo roku 2011, zakládajícími členy byli Patrik a Honza, vydal v roce 2014 desku „Život je hra“ a po dlouhém sestavování a rozestavování začala plně kapela fungovat ve zmíněné sestavě od léta 2018.

Co z vaší historie považuješ za nejdůležitější okamžik či událost?
Rozhodně to bude moment na začátku léta 2018, kdy se k nám jako poslední článek skládanky přidal Jarda na post hlavního zpěváka. Od té doby hrajeme diametrálně odlišnou hudbu od původní tvorby a začali jsme kombinovat agresivní zvuk kytar s elektronickou hudbou. Sice začínáme od píky, ale o to s lepším pocitem z hudby, kterou děláme.

Co Tě nejvíc přitahovalo na soutěži Fresh Blood, s jakými ambicemi jste se do soutěže přihlašovali?
Na portálu Bandzone.cz jsme zahlédli inzerci na tuto soutěž a řekli jsme si, že ztratit nic nemůžeme a každá možnost rozšíření naší muziky mezi posluchače je pro nás výzvou.

Finále Fresh Blood bude mít koncertní podobu. V čem si myslíš, že je největší síla THE INHIBITOR pro živá vystoupení, čím můžete na návštěvníky vašich koncertů nejsnáz zapůsobit?
Kapitán Ořech to řekl asi nejvýstižněji. Řeklo se jasně: K tanci a poslechu! Všechny skladby, co tvoříme, se snažíme dělat tak, aby to nebyl metal, co se tu hraje tisíc let a hlavně, aby byla muzika pro posluchače co nejlepší pro řádění. Zakládáme si i na interakcích s publikem, aby zmizela pomyslná zeď mezi těmi na pódiu a těmi před pódiem.

Jak se chystáte na letní sezónu, kde vás bude možné během léta vidět?
Vzhledem k tomu, že v průběhu tohoto roku vydáváme desku „The End Is Hear“, přes léto budeme převážně dokola poslouchat již smíchané verze nahrávek, točit několik klipů, aby byly k vydání ještě před deskou, ale rozhodně se můžeme vidět 26.7. ve Vizovicích na akci Black Summer nebo v srpnu na VargošFestu v Turzovce. Samozřejmě bereme i last-minute akce, tak sledujte wearetheinhibitor.com, kde je aktuální seznam akcí.

Na svých stránkách se dotazujete svých příznivců, co je jejich inhibitorem, který jim brání v rozletu – nabízí se tedy otázka, co je pro vás inhibitorem a naopak, co je tím, co vám dává křídla?
Inhibitorem jsme jenom my sami a naše pochyby, které nám brání uskutečnit naše sny nebo touhy. Člověk si pak říká: „Začnu se tomu věnovat, až budu mít čas“, „Na to nebudu mít nikdy peníze“, „V tom přece nemůžu nikdy uspět“. Nic v podstatě nestojí mezi námi a cílem, za kterým míříme. Záleží pouze na nás, zda život chceme přežít nebo ho hodláme prožít. Ostatně v tomhle životě žijeme jenom jednou a každý z pohřbených snů je jen dalším šrámem na už tak pochroumané radosti ze života. A co nám dává křídla? Když sebereme dost odvahy a dokážeme inhibitor katalyzovat.

Profil THE INHIBITOR


DOPORUČENÉ ČLÁNKY
SEKEROMLAT // HNUS UMÍRAJÍCÍ tour 2024 SEKEROMLAT // HNUS UMÍRAJÍCÍ tour 2024
Vydáno: 20.04.2024 v sekci Aktuality
15.-.18. května se vydají spřátelené black metalová smečky SEKEROMLAT a HNUS UMÍRAJÍCÍ na jarní mini turné po krajích českých, ale i pláních zahraničních. Tento počin bude navždy pamatován jako Semiz Kunäli Tour 2024. Kapely o... číst dále
INNERSPHERE - In the Shadow of the Sun INNERSPHERE - In the Shadow of the Sun
Vydáno: 19.04.2024 v sekci Recenze
SMILE MUSIC RECORDS – 47:49, melodic death metal... číst dále
GOOFY COW před Evropskou tour vydávají single Live And Let Die GOOFY COW před Evropskou tour vydávají single Live And Let Die
Vydáno: 19.04.2024 v sekci Aktuality
Předtím, než Goofy Cow vyjedou z České republiky a vydají se na svou květnovou tour po jižní Evropě, představují nový singl "Live And Let Die". Jeho hlavním motivem je nutnost hledět vpřed, nikoliv do minulosti. Skladba se hlouběji... číst dále
CHOROBOPOP na své třetí desce zkoumají hranice svobody CHOROBOPOP na své třetí desce zkoumají hranice svobody
Vydáno: 18.04.2024 v sekci Aktuality
Split sami se sebou na svém třetím řadovém albu Svobodě na stopě vydali rožnovští CHOROBOPOP. Zkušení hudebníci Daniel Stibor (Ctib), Pavel Zajíc (Zay) a Petr Gojtka (Keč) se na desce vrátili ke svým punkovým kořenům a zárove... číst dále
PAČESS a Bára Basiková vydávají Katechismus PAČESS a Bára Basiková vydávají Katechismus
Vydáno: 18.04.2024 v sekci Aktuality
Osm měsíců od alba "Absolutno" přichází pivně didaktický spolek PAČESS s novým materiálem, který dostal název "Katechismus". Bára Basiková se usadila v kapele a nutno podotknout, že jí tato pozice svědčí. "Písně na tuhle desku... číst dále