PORTA INFERI - Alive

Vydáno: 28.07.2019 00:00 - Czech Blade

VLASTNÍ NÁKLAD, power metal - 54:21
PORTA INFERI_cdPo dvou demech a dvou regulérních deskách přichází na světlo světa v pořadí třetí počin novojičínské metalové smečky Porta Inferi s docela výstižným názvem "Alive". Členové kapely sami svou tvorbu označují za progresivní power metal, ale při poslechu nejen této desky se dá s určitostí říct, že toto označení je mnohem pestřejší. Ve své muzice totiž snoubí prvky elektroniky, symfonické atmosféry, agrese a taktéž plno energie, jenž z nahrávek místy přímo vyzařuje.

Na albu "Alive" se od úvodních tónů linou řízné melodie a rytmy. Hned úvodní nakopávačka "Dead Or Alive" nenechá nikoho na pochybách a je velmi důstojným nástupem, který ukazuje, že členové Porta Inferi" si jdou jasně a pevně za svým. Celé album se nese ve vlnách melodičtějších skladeb jako "Lost In Memories", přes lyričtější "Wings Of Dreams" až po lehce thrashové prvky obsažené ve "Flight 103", jenž v sobě nese příběh aféry Lockerbie. "Flight 103" má potenciál stát se největším tahákem celé desky, tato skladba byla ostatně vybrána i k natočení klipu. Píseň "Phoenix" je vhodně protkána ženskými vokály, které se dobře doplňují s hlavním zpěvem. Ostatně tuto metodu nepoužila kapela poprvé. Do trochu potemnělejších zákoutí nahrávky nás zavede skladba "Blacksmith", kterou v dalším sledu střídá adrenalinem nabitý "Hunter". V pecce "Digital World" vynikají pasáže právě nejvíce symfonické a elektronické. Ty ovšem doprovází album jako celek téměř u každé skladby.

Celkově má album solidní spád po celou dobu a je znát, že se kapela opět posunula od minulé desky minimálně o stupínek výš. Příjemný je i počet stop, kdy dvanáct je ideálním číslem, které není ani málo, ale ani přespříliš uměle natahované. Oproti minulým deskám, které se pohybovaly v našich poměrech v nadprůměru, se novinka dá hodnotit zase o něco kladněji, svůj potenciál kapela značně naplňuje a bude jen dobře, když Porta Inferi bude mít nadále takto stoupající tendenci kvality tvorby. BetAndreas je nová značka ve světě online kasin a sportovních sázek. Sázková kancelář Bet Andreas vás překvapí řadou bezplatných automatů a výběrem sportovních událostí. betandreas V seznamu aktivních propagačních akcí je dalších 7 nabídek, které můžete využít při sázení na sport.

Facebook PORTA INFERI
Autor: DEADLY GRIND
Původně zveřejněno na Metal Forever & Metal Man





DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení