Veselí nad Moravou zažije nefalšované metalové hody

Vydáno: 24.08.2019 00:00 - Czech Blade

Příznivci tvrdé metalové muziky z Veselí nad Moravou (a nejen z něj) se mohou těšit na parádní metalovou trachtaci. 5. 10. 2019 (od 18.30 hod.) se místní Kulturní dům promění v místo, kde metalové tóny potečou z pódia plnými proudy. V rámci akce s názvem Metal hody 2019 se zde představí hned šestice kapel, mezi nimiž nechybí ani špičky tuzemské scény.
Legendární folk/doomoví náladotvůrci SILENT STREAM OF GODLESS ELEGY přijedou ve skvělé formě. Po úspěšném mezinárodním zimním turné (CZ, AT, PL, DE) k poslední řadovce "Smutnice" a výborných představeních na letních open air festivalech se chystají převálcovat i fanoušky ve Veselí nad Moravou. Více než zdatně jim bude sekundovat kultovní deathmetalová smečka TORTHARRY, která již zanedlouho (za 2 roky) oslaví kulaté, třicetileté výročí existence, ačkoliv jejich historie spadá hluboko do osmdesátých let, kdy se kapela představovala ještě pod názvy Imago a Executor. Na kontě mají celkem devět řadových alb včetně výborné loňské novinky "Sinister Species" a nespočet skvělých koncertních zkušeností, jako například společné turné s Belphegor a Gorgoroth v Brazílii.

Havířovští AWRIZIS možná nemají (zdánlivě) tolik zkušeností jako výše zmiňovaní kolegové, ale zatím dvě vydaná 'full' alba ("Final Hybridation" – 2013, "Dreadful Reflection" – 2018) dokazují, že mají jednoznačně na to, aby byli právem zařazováni rovněž mezi špičky domácí metalové scény. Jejich hybridmetalové mísení stylů o tom ostatně přesvědčilo nejednoho příznivce tvrdší a originální muziky. Jednou z nejzkušenějších formací budou přímo místní DMC. Jejich krvelačný death metal oblažuje fanoušky již od roku 1989. Až do roku 2012, kdy vyšel debut "Murderous Power", se ovšem prezentovali jen demonahrávkami. To se ale v daném roce zásadně změnilo a od té doby se mohou pyšnit už třemi oficiálními nahrávkami. A ta poslední je navíc hodně povedená a pěkně čerstvá. Pod názvem "Decapitation" vyšla u Pařátu a pěkně stíná hlavy.

Další zkušenou partou, která se pochlubí novým albem, budou hardcore/deathoví MENTALLY CORRUPTED z Jalubí. Ti se rovněž v červnu připomněli novou deskou, která nese název "Síla duše". A je to opravdu síla, která zatřese všemi dušemi fanoušků, jež dorazí na Metal hody. Poslední potvrzenou kapelou jsou mladí thrashmetalisti REFORE. Přestože vznikli teprve v roce 2015, stihli na sklonku loňského roku vydat velice zajímavé EP "Social Failure" a jejich aktuálním mottem je co nejvíce koncertovat a neustále se zlepšovat, což se jim opravdu daří. Na podzim mají například v plánu společné turné se švýcarskou thrashmetalovou kapelou FreaKings.

Line-up pro letošní Metal hody vypadá tedy více než zajímavě, takže nezbývá než ušetřit lidových 140 Kč na vstupné a vyrazit v říjnu do Kulturního domu ve Veselí nad Moravou.

FB event



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení