Mnoho tváří tuzemské scény
czechblade logo
Fresh Blood profily kapel

FOTOREPORT: ABSOLUT DEAFERS, NEMESIS, HLUBINA – 16.1. 2015 - Barrák, Ostrava

Vydáno: 27.01.2015 00:00 v sekci Naživo - Michaela Petrošová

Vystoupení tří hudebně odlišných kapel, které se konalo v ostravském klubu Barrák 16.1.2015, se vesměs neslo na komorní a rodinné vlně. Myslím, že ABSOLUT DEAFERS výběrem předkapel docela předvedli svůj smysl pro humor…

Obecně vzato, velkým plusem celé akce bylo jen opravdu minimální zpoždění začátků. Tudíž taková ta čekací půlhodinka se zkrátka nekonala. Ono totiž asi ani nebylo na co čekat. Mám takový dojem, že publikum se skládalo ze samotných kapel navzájem, rodiny, pár přátel, partnerek, nějaké té milenky a samozřejmě nejvěrnější fanynky. A abych nezapomněla, tak také z pár fotografů, kteří občas byli jedinými před podiem. Nevím, kde se stala chyba, pravděpodobně (na tento kraj) vyšší cena vstupného. Předkapely této hodnotě neodpovídaly.

Jako první se na scéně objevili death-thrashoví NEMESIS z Ostravy. Po hudební stránce bylo vystoupení moc dobré. Hluboké tóny hlasu byly příjemné, vše ostatní řádně agresivní. Mezi songy výstižně komunikovali s publikem např. větou: ,,Pojďte blíže a vyslechněte naše slova nenávisti a zloby.“ Je faktem, že srozumitelných slov řekli pomálu, ale vždy stály za to a posluchače naladili na styl své hudby. Tato parta hudebníků je na dobré úrovni a je opravdu velmi citelné, že mají za sebou spoustu zkušeností.

 

Druhé vystoupení patřilo také ostravské, pro změnu progresivní, trojici HLUBINA. Jo, tak tohle představení bylo opravdu velmi umělecky podáno. Začali pár slovy o rock'n'rollu, za nedlouho se omlouvali metalistům za nudu. Ještě, že to brali s takovým nadhledem. Asi by publikum potěšili spíše někde v kavárně nebo na jiném podobně klidném místě. Na diváky působily únavně a většina z nich trpělivě čekala na konec. Recese dobrá, nádech Davida Bowieho také dobře chápu, glam-rock se u nás už nějakou dobu rozjíždí, ale tohle bohužel není dobrý směr. Myslím si, že hudebně k sobě nesedí; pořád čekáte, že něco přijde a ono nic. Takže to většinu z nás nechalo sedět, koukat na baletní podání pohybových kreací zpěváka a občas si vzpomenout na to, že bychom ta ústa mohli zavřít. Smekám před pěkným a opravdu stylovým oblečkem zpěváka a vážně mě bavil věčně vysmátý bubeník, ale to je asi tak vše.

Nakonec se přece jen všichni dočkali toho, na co přišli, a to hard rock-metalové bandy, nečekaně, z Ostravy. ABSOLUT DEAFERS mají za sebou velmi vydařené tour s ARAKAIN a DYMYTRY, na druhou stranu, letošní rok na jaře vyjíždějí s ARAKAINEM a Lucií Bílou. Přestože byli fanoušci unaveni, nikdo již neseděl a všichni šli vystupující podpořit. Tato kapela umí velmi dobře zužitkovat a upřímně prodat vše, co se v předchozích letech naučila. Bubenické sólo i akustická kytara v rukou zpěváka byly příjemným a vydařeným zpestřením a přesto, že se hudebníci tvářili profesionálně, bylo vidět, že jsou na domácí půdě uvolnění a spokojení.

NEMESIS

Diskografie:

1991- Find the Truth

1992 - Final Exit

1993 - Creations from a Morbid Society

1994 - Temptation

1995 - mastersofczech metal II

2004 - ProModeMOdestAbility

2005 - Metal Chaos 7

Sestava:

Konys – zpěv, Dalmatin – kytara, Luky – kytara, Dalias – basová kytara, Marek - bicí

http://nemesis.name/

 

HLUBINA

Sestava:

Freedom – zpěv/kytara, David – klávesy/programming/zpěv, Luk - bicí

ABSOLUT DEAFERS

 

Diskografie:

2011 - AbsolutDeafers Live
2013 - Zrození

Sestava:

Jan "Joker" Jašek – zpěv, Jirka "Cremil" Czyž – sólová kytara, Aleš "Lemmy" Venglář – basová kytara, Radek "Rado" Sněhota – druhá kytara, Vašek Maďa - bicí

http://absolut-deafers.cz/

ABSOLUT DEAFERS, NEMESIS, HLUBINA – 16.1. 2015 - Barrák, Ostrava


 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY
POWER 5 vydávají v reedici druhé album Cesta proti času POWER 5 vydávají v reedici druhé album Cesta proti času
Vydáno: 14.07.2020 v sekci Aktuality
Heavy metaloví POWER 5 vydávají v reedici druhou desku Cesta proti času, která poprvé vyšla v roce 2001... číst dále
TRNY &ŽILETKY - Podměstí TRNY &ŽILETKY - Podměstí
Vydáno: 14.07.2020 v sekci Recenze
MAGICK DISK MUSICK –38:36, Crossover black... číst dále
Janchi představuje své nové multižánrové album Janchiland Janchi představuje své nové multižánrové album Janchiland
Vydáno: 14.07.2020 v sekci Aktuality
Funk, pop, soul, klasická hudba, rap... Českobudějovický muzikant Janchi vůbec neřeší hudební škatulky... číst dále
HARLEJ - Plánované turné k 25 letům kapely odehrajeme na podzim HARLEJ - Plánované turné k 25 letům kapely odehrajeme na podzim
Vydáno: 13.07.2020 v sekci Rozhovory
Po vynucené pauze se kapela HARLEJ vrátila ke koncertování s velkou vervou. A euforie ji stále neopouští. O aktuálním dění okolo kapely, novinkách, které se chystají i o všem možném dalším vypráví kapelník a kytarista Tonda... číst dále
CHLAD CHLAD vydávají novou nahrávku
Vydáno: 13.07.2020 v sekci Aktuality
Tříčlenná severomoravská formace CHLAD vydala novou nahrávku "Hvozd". Novinku vydala jako split společně kapelou PŘÍTEL BELIAL. Vydání se ujala kopřivnická Kachnička Entertainment, náklad je pouhých sto kusů. Všechny nové skladby... číst dále