DOKRUHU: Chceme předat to, co si v sobě neseme. Hudbu a radost.

Vydáno: 22.10.2019 00:00 - Czech Blade

Letní klip ke skladbě "Iron, The Sun" chomutovských DOKRUHU doprovázelo tvrzení o „prašném náletu z amerického středozápadu, který dorazil do Podkrušnohoří“.
DOKRUHU_cdJenže to byl teprve začátek. Nyní DOKRUHU svou misi dotahují do konce, eponymní debut vychází 12. listopadu na značce Full Moon Forum a trojice jej o pár dní později pokřtí v Brně a v Praze.

„Od léta 2016 jsme se hodně bavili o hudbě, vyprávěli si svoje příběhy a poslouchali temný a špinavý kytary. Při jedný z těhle seancí ve zkušebně to bylo trochu divočejší. Komba byly vyhulený na max, úpěnlivý kvílení zkreslenýho vokálu a hypnotický bicí. Zkušebnu jsme opouštěli strašně zničený, vyvolali jsme nějakou sílu, která se později otiskla do vznikajících písní.“ Tak mluví členové kapely o vzniku kapely v rozhovoru, který vychází v listopadovém čísle Full Moonu, s nímž album obdrží předplatitelé magazínu. DOKRUHU jsou Aleš Hrebeniak, Karel Straka a Tomáš Trykar, všichni protřelí léty v místních kapelách a také zájmovém spolku Kuprospěchu, který se z velké části stará o kulturu v odlehlém Chomutově a okolí. Trojici učarovalo temné hlasité country ze Skalistých hor, přidali k němu zkušenosti nabyté v lokální diy scéně a spoustu vášně a energie. Výsledek v podobě sedmi hutných skladeb, které v sobě nesou lásku a pokoru, samotná kapela popisuje takto: „Chceme předat to, co si v sobě neseme. Hudbu a radost.“

Album DOKRUHU uvozuje 16. října singl "Balestone", kompletní nahrávka vychází 12. listopadu na značce Full Moon Forum v digitální podobě a na CD, později bude následovat také vydání na vinylu. Album bude pokřtěno na koncertech v brněnském Kabinetu Múz a pražském Underdogs’, vždy ve společnosti holandských THE SWEET RELEASE OF DEATH a chorvatské dívčí trojice TÚS NUA. Vstup na oba koncerty bude s aktuálním Full Moonem #103 zdarma, případně bude možné jej na místě zakoupit. V následujících měsících chystá label Full Moon Forum alba "Guilty Echoes" a "Beps’n’Johnnies".

dokruhu – s/t
1. Cut Me Down
2. Iron, The Sun
3. Wooden Brother
4. Son of the Sea
5. Balestone
6. Step Right This
7. Kill, Kill, Kill

https://dokruhu.bandcamp.com
https://www.fullmoonzine.cz

Křty:
14. 11. 2019 Kabinet Múz, Brno + Tús Nua (HR) + The Sweet Release of Death (NL) 
16. 11. 2019 Underdogs’, Praha + Tús Nua (HR) + The Sweet Release of Death (NL) 

Album vychází v rámci projektu Full Moon Forum, který v roce 2019 podporuje Ministerstvo kultury ČR.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení