Návrat NOVEMBER 2ND po osmi letech podtrhuje jejich nejdivočejší skladba

Vydáno: 04.11.2019 00:00 - Czech Blade

Česká kytarová kapela NOVEMBER 2ND se po osmileté hibernaci, kdy se její členové věnovali jiným projektům, vrací na scénu.
Muzikanti kolem zpěvačky a kytaristky Alexandry Langošové stylově navazují na svoje první album, jehož směs alternativního rocku okouzlila hudební publicisty a české posluchače a které kapele vyneslo nominaci na Anděla a vítězství v anketě Žebřík. Tentokrát NOVEMBER 2ND navíc zúročují zkušenosti z jiných projektů a svůj jasně rozpoznatelný kapelový zvuk posouvají do estetiky současné kytarové muziky. Návrat kapely stvrzuje nová skladba "I Feel Love", kterou hudebníci zvukově vybrousili společně s americkým zvukovým inženýrem Johnem Nettim. Ten stojí například za posledními alby rockerů RIVAL SONS nebo bluesmana Buddyho Guye. Poprvé ji naživo představí 12. listopadu v pražském klubu Varšava.

„Během naší pauzy jsme se ve studiu sešli jednou a natočili písničku "Love Me Or Leave Me (TX, TN)", která bavila jak nás, tak naše fanoušky a udala nám směr, kudy bychom se chtěli ubírat. Nějakou dobu jsme pak hledali zvuk, který by vyšel z našeho oblíbeného retro soundu a přitom nezněl oldschoolově. S tím nám nakonec pomohl John Netti, který něco podobného absolvoval před námi s Rival Sons. Myslím, že jsme to společně trefili úplně přesně,“ popisuje zpěvačka a kytaristka Alexandra Langošová.
Kapela, kde kromě ní hrají ještě kytaristé Roman Helcl a David Babka, baskytarista Jakub Vejnar a bubeník Petr Ptáček, postupně zveřejní ještě tři nové skladby, a teprve poté vydá čtvrté řadové album. Zároveň se hodlá vrátit na pódia klubů a festivalů.

 

NOVEMBER 2ND - I Feel Love

Facebook NOVEMBER 2ND

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení