Mnoho tváří tuzemské scény
czechblade logo
Fresh Blood profily kapel

Gab Guns n‘ Roses

Vydáno: 04.03.2015 00:00 v sekci Publicistika - Gerd Muller

A ještě něco vám řeknu. Rodačka z Kvasic u Kroměříže Gabriela Gunčíková se mohla stát s klidem, přehledem a jistou dávkou pohodlnosti jednou ze stovek statistů talentových přehlídek pro zaplnění nedělního televizního času mezi reklamami na pánve, úvěry a záchodové vůně. Nebo také jednou z desítek rutinérů na muzikálovém trhu našeho hlavního města.


Naštěstí pro světovou (i naši) rockovou scénu se tak nestalo. Přeháním? Ale v žádném případě. Protože i když se to nezdá, na pohled mírná až andělská Gabriela umí být dravá a útočná jako barakuda.


Gab Gun (jak už ji stačili pokřtít za oceánem) stihla za poslední čtyři roky prosvištět takřka vítězně jedním z klání federálních Superstar a nechat si plazem v rouchu Kleopatry okusovat královský palec.

Natočila rychlokvaškové superstáří album (smlouva je smlouva), vydala v roce 2013 svou skutečnou prvotinu „Celkem jiná“, která až tak příliš jiná nebyla. A vzhledem k abscenci opravdu silných písní ani být nemohla.

Gabriela okusila pár kousnutí bulvárem (i tam jsou hadi), velmi důstojně pěla na turné po boku Mistra Karla G. (Mistr má skutečně na výrazné talenty čich a cit), aby se nakonec poděkovala všem těm managerům, radilům, pisálkům a zmizela z českého zorného pole a dostřelu. Alelujá.


Gab Gun o sobě nedávala několik měsíců vědět. I když…

Na youtube se od podzimu 2013 nenápadně urodilo pár pozoruhodných videí v produkci šéfa kalifornské Vocal Academy a v jedné osobě i hudebníka, pěveckého kouče, organizátora a pedagoga Kena Tamplina společně s jeho „lovely student Gabriela“.

Chcete vědět, jak se snadno a rychle popasovat s božskými vokály Davida C. A Glenna H. V párplovském songu „Burn“ a neztratit hlavu, půvab a hlas? Tady máte ukázku. Ale pozor – to nejlepší se odehraje překvapivě až od stopáže 9-57!



Pokud si najdete čas a chuť, tak z webových stránek Vocal Academy pana Templina je cítit, že to s tou „lovely student“ nebyl jen kompliment pro kamery.

Bylo jen otázkou času, píle, talentu a osudu, kdy Gab Gun získá nabídku, která se neodmítá. A nabídka padla právě díky zveřejněným videím z kalifornské pěveckého ústavu, který má jasný cíl – výtečné zpěváky přetavit na pěvce mimořádné.


Rockově-zábavný a komerčně impozantní kolos TRANS SIBERIAN ORCHESTRA pozval blonďatou adeptku na casting, ze kterého se vyklubala vítězná šňůra šedesáti vystoupení na vánočním turné po Státech. Podle ohlasů fans (a nejen fans) Gabriela zazářila. A mimo jiné si její výkony pochvaloval i principál Templin. Great job Gabby, jak si suše poznamenal Ken na svém webu.

Mimochodem - na videu z turné do strun řeže v ansámblu TSO bok po boku s Gabrielou velký Al Pitrelli, ex-kytarista MEGADETH, SAVATAGE nebo ALICE COPPER. Co je ovšem pro naši zpěvačku a její další kariéru možná i důležitější – TRANS SIBERIAN ORCHESTRA kočíruje ze zákulisí velezkušený promotér Paul O´Neill, který byl snad u všeho, co hýbalo během posledních tří dekád rockovou scénou za oceánem od Východního pobřeží USA po Japonsko.


      A co bude dál? Bude vůbec něco? Bude.

Díkybohu se Gab Gun z jihomoravských Kvasic nenechala otrávit českou realitou, zviklat mediálními prdkami, ušoulaným šoubyznysem a vyrazila po svých a za své do světa na zkušenou.

I THE BEATLES museli vypadnout z rodné jeskyňky v Liverpoolu do nevlídného Hamburku, než se s nimi začaly dít takové ty věci.


Takže takhle to vidím já, přátelé. A se mnou možná i Dave Grohl. Ten je totiž spolu s Karlem Gottem dalším pověstným hledačem talentů, inspirací a nečekaných hudebních projektů.

Co myslíte, už si Dave dosytnosti vychutnal další vypečený kousek Gabriely Gunčíkové?



 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY
INNERSPHERE - In the Shadow of the Sun INNERSPHERE - In the Shadow of the Sun
Vydáno: 19.04.2024 v sekci Recenze
SMILE MUSIC RECORDS – 47:49, melodic death metal... číst dále
GOOFY COW před Evropskou tour vydávají single Live And Let Die GOOFY COW před Evropskou tour vydávají single Live And Let Die
Vydáno: 19.04.2024 v sekci Aktuality
Předtím, než Goofy Cow vyjedou z České republiky a vydají se na svou květnovou tour po jižní Evropě, představují nový singl "Live And Let Die". Jeho hlavním motivem je nutnost hledět vpřed, nikoliv do minulosti. Skladba se hlouběji... číst dále
CHOROBOPOP na své třetí desce zkoumají hranice svobody CHOROBOPOP na své třetí desce zkoumají hranice svobody
Vydáno: 18.04.2024 v sekci Aktuality
Split sami se sebou na svém třetím řadovém albu Svobodě na stopě vydali rožnovští CHOROBOPOP. Zkušení hudebníci Daniel Stibor (Ctib), Pavel Zajíc (Zay) a Petr Gojtka (Keč) se na desce vrátili ke svým punkovým kořenům a zárove... číst dále
PAČESS a Bára Basiková vydávají Katechismus PAČESS a Bára Basiková vydávají Katechismus
Vydáno: 18.04.2024 v sekci Aktuality
Osm měsíců od alba "Absolutno" přichází pivně didaktický spolek PAČESS s novým materiálem, který dostal název "Katechismus". Bára Basiková se usadila v kapele a nutno podotknout, že jí tato pozice svědčí. "Písně na tuhle desku... číst dále
ERELEY představují plody ze své zahrádky ERELEY představují plody ze své zahrádky
Vydáno: 17.04.2024 v sekci Aktuality
ERELEY chystají na poslední květnový den vydání alba "Garden", jehož vydání budou mít na starosti italští WormHoleDeath. U příležitosti podpisu smlouvy ERELEY představili videoklip ke skladbě "Symphony of Hell". Do vydání alba... číst dále