Slovenští progresivci LATE vydávají své debutové album

Vydáno: 26.01.2020 00:00 - Jan Moravec

Album "The One And I" bylo nahráno v září loňského roku v polském studiu Serakos, v němž už dlouhá léta nahrávají progoví velikáni RIVERSIDE.
LATE_cdSamotní LATE vnímají své album jako rozmanité a mírně chaotické, nicméně důraz j ekladen na melodické a chytlavé refrény. Obal alba, jehož autorem je Jeffey Thelin, úzce souvisí s názvem alba. Dominantní je na něm písmeno "I", potažmo číslice "1", což navazuje na texty, které jsou z většiny zaměřené na poznávání sebe jako jednotlivce a polemizující s posláním člověka jako takového. Jediný song, který se vymyká této tématice je singl "The Artifical and the Savior", který má víceméne příběhový charakter se sci-fi tématikou. 

Křest alba proběhne 1. února v bratislavském Randal Clubu na druhém ročníku akce Prograstinate, na níž společnost LATE budou dělat HOLOTROPIC a FISH BASKET.

Původně instrumentální progresivně metalový projekt z Bratislavy založili v roce 2012 kytarista Patrik Kovár a bubeník Ján Hyža s myšlenkou přinést něco nové na slovenskou metalovou scénu. Postupně se k dvojici připojil druhý kytarista Michal Žiak, baskytarista Martin Vacula a kapela tak mohla začít tvořit a nahrávat své první demo nahrávky. Po asi dvouleté pauze, v níž se členové věnovali vlastním projektům, se LATE dali znovu dohromady a od roku 2016 se po vystřídání několika adeptů na postu zpěváka usadil Lukáš Mikulský, čímž se definitivně ukončila kapitola instrumentální tvorby.

LATE - The Artificial and the Savior
Facebook LATE


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení