Mnoho tváří tuzemské scény
czechblade logo
Fresh Blood profily kapel
RockOpera Praha nahrává desky a poskytne k volnému zhlédnutí Bardo Thödol

RockOpera Praha nahrává desky a poskytne k volnému zhlédnutí Bardo Thödol

Vydáno: 16.03.2020 12:00 v sekci RockOpera - Czech Blade

V souvislosti s nařízeními vlády se RockOpera Praha, stejně jako další divadla, uzavřela veřejnosti a odložila svá představení na zatím ještě neupřesněná data. Výjimku představují premiéry díla Trója, které divadlo předběžně přesunulo na 6. a 7. května. Okolnosti ovšem nevylučují, že se termíny ještě mohou změnit.


Hlavní postavy souboru Milan Steigerwald a Pavla Forest chtějí fanouškům těžké časy stavu nouze zpříjemnit streamovaným záznamem opery Bardo Thödol a novými nahrávkami.
"Veškeré zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti. Kdyby se někomu náhradní termín představení nehodil, může je vyměnit za jiné, na kteroukoliv jinou naši operu," říká výkonná ředitelka, zpěvačka a libretistka Pavla Forest.

"V období stavu nouze se bohužel zákazníci nemohou dostavit osobně na naši pokladnu. Uzavřeli jsme ji. Požadavky a dotazy ale lze směřovat na e-mail pokladna@rockopera.cz, nebo na telefonní číslo 730 515 055, kam se lidé dovolají každý všední den mezi čtrnáctou a osmnáctou hodinou. Ačkoliv ještě neznáme přesná data všech přesunutých představení, vstupenky jsou nadále v prodeji na adrese www.rockopera.cz/program. Nyní připravujeme také termíny na podzimní sezónu,"dodává.

"Nastaly komplikované časy. Jsme ovšem přesvědčení, že je zvládneme, a až se situace změní, vše vám vynahradíme. Nyní vás ale prosíme o shovívavost a solidaritu," vyzývá Forest fanoušky divadla a děkuje jim za pochopení.

BARDO THÖDOL NA JEDEN TÝDEN ZDARMA

S vynahrazováním ale RockOpera Praha začne už při stavu nouze. Na svém YouTube kanálu totiž v sobotu 21. března zpřístupní nedávno vydaný záznam symfonicko-rockového Barda Thödol. A to zcela zdarma po dobu jednoho týdne.

"O DVD, které nám v únoru pokřtila herečka Jitka Čvančarová, jeví fanoušci velký zájem. Chceme ale lidem zpříjemnit čas trávený doma, a tak jsme se rozhodli záznam poskytnout po omezenou dobu k volnému zhlédnutí," říká Forest.

Ti, jež jeví zájem RockOperu Praha finančně podpořit, si mohou DVD objednat zde: https://115127504.eshop-rychle.cz/rockopera/eshop/0/3/5/132-DVD-Bardo-Thodol-CD-Duse-moderniho-cloveka. V e-shopu lze zakoupit také mnoho dalšího zboží spjatého s holešovickým divadlem. Například trička, placky nebo hudební alba.

"Záznam Barda Thödol nabízíme v jednom balíčku s albem Duše moderního člověka. Jde o dílo, které jsme před lety složili a nahráli s Milanem Steigerwaldem a které se stalo jedním ze stavebních kamenů pro zmiňovanou symfonicko-rockovou operu,"vysvětluje Forest.

ANNA KARENINA A MALÝ PRINC NA DESKÁCH

Zatímco sál divadla zůstává prázdný, v hudebním studiu je stále živo. Milan Steigerwald, Pavla Forest a Richard Scheufler jr. tam totiž pracují na albech Anna Karenina a Malý princ. Posluchači se mohou těšit na hlasy Kamila Střihavky, Viktora Dyka, Jiřího Zonygy, Jana Toužimského, Žántí a dalších.

"Při sezóně nezvládáme dokončovat nahrávky dostatečně rychle. Rozhodli jsme se tedy využít uzavření divadel k práci na nových albech, jichž se fanoušci už dlouho nemohou dočkat,"uzavírá Pavla Forest.

Vývoj událostí v RockOpeře Praha můžete sledovat například na jejím facebooku.

Foto: Libor Nedvídek


DOPORUČENÉ ČLÁNKY
RED BARON BAND přináší album Last Chance na vinylu RED BARON BAND přináší album Last Chance na vinylu
Vydáno: 23.04.2024 v sekci Aktuality
RED BARON BAND vydali v létě 2023 album "Last Chance" na CD u britského vydavatelství Roulette Record a v těchto dnech album vychází jako vinyl ve spolupráci Roulette Records s českým labelem Doupě v limitované edici 100ks na červeném... číst dále
Legendární album havířovských Radegast opět na vinylu Legendární album havířovských Radegast opět na vinylu
Vydáno: 23.04.2024 v sekci Aktuality
V reedici právě vydané u PHR vychází na vinylu legendární album "Otrávená generace" havířovských hardcoristů RADEGAST. Pro účely aktuální vinylové reedice došlo k remasterování původního zvuku Otynem ve studiu Davos. Nen... číst dále
MetalGate uvede na trh undergroundovou bibli. MetalGate uvede na trh undergroundovou bibli
Vydáno: 22.04.2024 v sekci Aktuality
Po několikadílném rochnění se v historii black metalu otáčí pražské nakladatelství MetalGate pozornost k dalším extrémním metalovým subžánrům. Tentokrát dojde na death metal a grindcore v opravdu výživné formě. "Choosing... číst dále
THE.SWITCH - Skrytý místa THE.SWITCH - Skrytý místa
Vydáno: 22.04.2024 v sekci Recenze
REDHEAD – 76:42 crossover / metal... číst dále
SIGNUM REGIS sdílí nevydané poklady z nahrávání alba Undivided SIGNUM REGIS sdílí nevydané poklady z nahrávání alba Undivided
Vydáno: 20.04.2024 v sekci Aktuality
SIGNUM REGIS loni rozšířili diskografii o album „Undivided“, pár nápadů si však nechali stranou. Jedním takovým je skladba „No Middle Ground“, která vyšla jako samostatný singl. „Má trošku jinou náladu než ostatní skladby... číst dále