Kapela DIRTY BLONDES vydává novou desku Freedom

Vydáno: 09.05.2020 05:29 - Czech Blade

Úderná stálice české klubové scény, která se čím dál tím více prosazuje za hranicemi, vydává v pořadí třetí desku s názvem "Freedom". Album vychází digitálně 29. 4., čímž DIRTY BLONDES zároveň oslaví deset let na scéně. Původně plánovaný křest spojený s vydáním se vzhledem k situaci přesouvá.
Materiál na nejnovější desku vznikal zhruba dva roky. První vlaštovky mohli fanoušci zaznamenat už v roce 2018 – v červnu rockovou vypalovačkou "Take It", kterou v listopadu následoval singl "Freedom". Oba singly doprovázely videoklipy pod taktovkou režiséra Radima Kallera.

Téma svobody jako motiv celé desky nebyl vybrán náhodou. „Svoboda je pro nás silné téma, a proto i texty, které jsou na desce, se jí více či méně dotýkají. Ať už se jedná o svobodu člověka ve společnosti, ve vztahu, ve vyjadřování vlastní vůle i nespoutanosti. Jedná se většinou o námi odžité výpovědi, pohledy na životní situace i momentální duševní stavy," přibližuje vznik konceptu i textů zpěvačka Dana Yousifová.

Deska se natáčela ve studiu Svárov s Lukášem Martínkem a studiu Golden HIVE pod dohledem Ondřeje Lukeše a Amáka, který se postaral také o mix a mastering.

S datem vydání byl původně spojený i křest desky, který měl proběhnout v pražském klubu Futurum. Ze zřejmých důvodů se křest přesouvá na podzim, o nadupaný zážitek tak fanoušci rozhodně nepřijdou. Vzhledem k uvolnění vládních opatření hodlá kapela dle svých slov uskutečnit 'crash test křest' pro omezený počet lidí 29. 5. v Gauči ve Stromovce, tedy o měsíc později.

DIRTY BLONDES - FREEDOM

Facebook DIRTY BLONDES

Původně zveřejněno na ROCKSHOCK



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení