Mnoho tváří tuzemské scény
czechblade logo
Fresh Blood profily kapel
Energie pro kulturu zavítá do šesti měst

Energie pro kulturu zavítá do šesti měst

Vydáno: 28.07.2020 07:32 v sekci Aktuality - Jan Moravec

Hudebně divadelní festival na podporu regionální kultury a gastro služeb odstartuje poslední červencový týden a bude putovat až do poloviny září.


Putovní festival Energie pro kulturu bude po dvanáct letních večerů postupně navštěvovat šest měst celé České republiky. Nabídne divadlo, špičkovou akrobacii, mnohé hudební hvězdy na pódiu a nekonečně hvězd nad hlavou, a to vše pro diváky zdarma.

Umělecká scéna šesti měst zažije vždy ve čtvrtek a v pátek divadelní a artistická představení a koncerty pod širým nebem. Energie pro kulturu proteče křížem krážem celou republikou, od 30. července v Kadani, přes Třebíč, Hradec Králové, České Budějovice, Ostravu až po Liberec, kde se 11.9.2020 zastaví.

V každém městě vyroste mobilní stage pro třista lidí. Ta bude ve čtvrtek patřit akrobacii a divadlu a v pátek hudbě. Stálými vystupujícími festivalu budou novocirkusáci Cirk La Putyka a kapela KAŠPÁREK V ROHLÍKU. Tyto dva soubory mohou vidět návštěvníci v každé ze zastávek festivalu.

Čtvrteční program se bude věnovat divadlu a akrobatickému umění. Divadelní odpoledne vždy zahájí místní herecký soubor a následovat bude představení DYNAMO KABARET v podání Cirk La Putyka, které vzniklo exkluzivně pro tento festival. Soubor Cirk La Putyka připravil i odpolední akrobatické workshopy pro děti do 15 let. Vystoupí divadelní soubory Naoko, Tři grácie, Divadlo tří, Baumann&Henderson, Aréna a Herecké studio divadla F.X.Šaldy.

Páteční program bude zahajovat KAŠPÁREK V ROHLÍKU, následovat bude hudební host, spjatý s místem konání a poté zahraje hlavní hvězda programu.

Štafetový kolík hlavní hudební hvězdy festivalu si budou předávat Aneta Langerová, MIG 21, Anna K, Meky Žbirka a finišovat budou TATA BOJS. Dále zahrají Hotpants, Kucharski, Vesna, Deaf Heart, David Stypka a Jakub Děkan.

Pojízdné pódium poslouží i jako galerie. Na vnějších stěnách hlediště budou k vidění fotografie Milana Bureše a Milana Jaroše s názvem “Život za koronaviru” a obrázky ilustrátorů “Umění za koronaviru” pořízené a nakreslené v době nouzového stavu.

Nebude chybět ani zóna s občerstvením, kde v několika stáncích dostanou prostor nabídnout své virem pozastavené služby místí kavárníci a restauratéři.  

Putovní festival Energie pro kulturu spojil síly s Nadací ČEZ a na místě konání bude v relax zóně ČEZ možnost vyšlapat na kole podporu pro lokální neziskovou organizaci.

Vstupné je zdarma.

www.energieprokulturu.cz

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
INNERSPHERE - In the Shadow of the Sun INNERSPHERE - In the Shadow of the Sun
Vydáno: 19.04.2024 v sekci Recenze
SMILE MUSIC RECORDS – 47:49, melodic death metal... číst dále
GOOFY COW před Evropskou tour vydávají single Live And Let Die GOOFY COW před Evropskou tour vydávají single Live And Let Die
Vydáno: 19.04.2024 v sekci Aktuality
Předtím, než Goofy Cow vyjedou z České republiky a vydají se na svou květnovou tour po jižní Evropě, představují nový singl "Live And Let Die". Jeho hlavním motivem je nutnost hledět vpřed, nikoliv do minulosti. Skladba se hlouběji... číst dále
CHOROBOPOP na své třetí desce zkoumají hranice svobody CHOROBOPOP na své třetí desce zkoumají hranice svobody
Vydáno: 18.04.2024 v sekci Aktuality
Split sami se sebou na svém třetím řadovém albu Svobodě na stopě vydali rožnovští CHOROBOPOP. Zkušení hudebníci Daniel Stibor (Ctib), Pavel Zajíc (Zay) a Petr Gojtka (Keč) se na desce vrátili ke svým punkovým kořenům a zárove... číst dále
PAČESS a Bára Basiková vydávají Katechismus PAČESS a Bára Basiková vydávají Katechismus
Vydáno: 18.04.2024 v sekci Aktuality
Osm měsíců od alba "Absolutno" přichází pivně didaktický spolek PAČESS s novým materiálem, který dostal název "Katechismus". Bára Basiková se usadila v kapele a nutno podotknout, že jí tato pozice svědčí. "Písně na tuhle desku... číst dále
ERELEY představují plody ze své zahrádky ERELEY představují plody ze své zahrádky
Vydáno: 17.04.2024 v sekci Aktuality
ERELEY chystají na poslední květnový den vydání alba "Garden", jehož vydání budou mít na starosti italští WormHoleDeath. U příležitosti podpisu smlouvy ERELEY představili videoklip ke skladbě "Symphony of Hell". Do vydání alba... číst dále