Česká gothicrocková skupina CATHEDRAL IN FLAMES chystá dlouhohrající desku Desperado.

Vydáno: 30.07.2020 13:31 - Czech Blade

CATHEDRAL IN FLAMES na přelomu roku vydali minialbum "Children Of The Blackest Hole", následně v lednu doplnil sestavu kytarista Mr. Theorodick a pětičlenná sestava pražských gotiků natočila video k baladě "Gunslinger‘s Blues".
Koncerty jsou díky koronaviru odsunuty na neurčito, nicméně Phil Lee Fall, Gatsby, Ambra von Bernstein, Billac deVille & Mr. Theorodick v současnosti dokončují nahrávání desky s pracovním názvem "Desperado". Finální mix proběhne na podzim v legendárním skotském studiu Sub Station v Rosythu tak, aby deska vyšla před koncem tohoto roku.

Gatsby: Celou desku opět produkuji a míchám, jen si tentokrát na pomoc vezmu Duncana Aitkena ze Sub Station, který spolupracoval mimo jiné s THE JESUS AND MARY CHAIN, FAITH NO MORE, PRIMAL SCREAM nebo ROLLING STONES. Chci pro nás prostě dokonalý zvuk a slovy Oscara Wilda – „Jsem skromný, s tím nejlepším si vystačím!“

Osm skladeb autorské dvojice Gatsby a Phil Lee Fall bude opět ve znamení nekompromisního gothic rocku 21. století. Vedle hymnického hitu "Desperado", který ovšem bude ve speciální extended verzi určené jen pro album, se na desce objeví i ledově baladická "Providence", rychlý a agresivní kus "Blacktrain" nebo melodická pocta zesnulému Ennio Morriconemu "Drinking In The Car". A také jedno překvapení v podobě sólové skladby Ambry von Bernstein s názvem "Dia de Los Muertos". 

Phil Lee Fall: "Zatímco "Children" byla deska plná horka, potu a prachu, "Desperado" vypadá zatím na zimní album. Těšte se na ještě klenutější a ledovější melodie, více sborů a ruce přimrzlé na volantu. Prostě gothic rock temnej, ostrej a studenej jako irská whisky s ledem.”

Jako ochutnávku CATHEDRAL IN FLAMES vydali singl s titulní hymnou "Desperado", který je aktuálně k dostání na všech hudebních platformách (Spotify, Apple Music, Youtube Music, Deezer, Google Play a další) a sklízí pozitivní ohlasy.

Skladba "Desperado" je i součástí kompilace Dark Tunes from Czech and Slovak Caves, vol. 2, na které Sanctuary mapuje to nejlepší z české a slovenské temné hudební scény roku 2020.

Desperado
Facebook CATHEDRAL IN FLAMES


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení